Hyvä kurkku:
Café Esplanad, Helsinki

VEGAANILEIVONNAISIA EI TÄLLÄ HETKELLÄ SAATAVILLA, 10.4.2018

5.12.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Minulla oli toista tuntia aikaa lounaan jälkeen ennen kokousta, joten ehtisin lukea pari artikkelia kahvikupposen ääressä. Koska satuin olemaan Esplanadin puiston lähellä, päätin testata Café Esplanadin, jonka vegaanisesta briossista olin nähnyt valokuvia. Vitriinin pullamaiset kuorrutetut leivonnaiset olivatkin melkoisen houkuttelevan näköisiä. Siirryin leipomuksen kanssa kahvilan yllättävän pitkälle ulottuvaan takaosaan ja asettauduin rauhalliseen pöytään sähköpistokkeen lähelle kuten nykyajan ahkeran tietotyöläisen kuuluu.

Briossissa ei ollut siihen kuuluvaa sileää kiiltoa, mutta muuten se oli muhkean ja herkullisen näköinen kuorruteraitoineen. Taikina muistutti ensi haukkauksella aika perinteistä pullataikinaa, ei mehevän rasvaista briossia, mutta kun saavuin hillon kostuttamiin kerroksiin, taikinan omaleimaisuus tuli esiin. Hillo tarjosi myös hyvän vastapainon makealle kuorrutukselle. Olin todella tyytyväinen, jopa niin paljon, että lievä karvasmantelin maku ei haitannut minua yhtään. Yleensä se on minulle todella luotaantyöntävä maku, mikä juontuu lapsuudesta. Inhosin sitä, kun uunituoreen pullan mantelimassa oli pilattu ronskilla karvasmanteliesanssilla.

Paikka oli muutenkin miellyttävä – paljon enemmän minun makuuni kuin lähistöllä oleva Café Ekberg, vaikka sen leipomuksiin ihastuinkin.

Café Esplanad
Pohjois-Esplanadi 37
Helsinki

ma–pe 8–21
la 9–21
su 10–21

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi