Hyvä kurkku:
Well, Helsinki LOPETTANUT

"Nyhtökauralla, lehtikaalilla ja raikkaalla raasteella täytetty bagel oli yksinkertaisesti herkullinen. Nyhtökaura oli paistettu harvinaisen hyvin, ja siinä oli onnistunut suutuntuma."

3.11.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

HYY-yhtymä ilmoitti marraskuun alussa avanneensa uuden kasvisruokaan keskittyvän Well-kahvilan, joka lanseerasi nyhtökauratäytteisen vegaanisen Helsinki Bagelin. Näkyvä julkisuus muun muassa Ilta-Sanomissa herätti myös närää, sillä kahvila uutisoitiin lehdessä aluksi kokonaan vegaaniseksi. Virhe korjattiin kuitenkin nopeasti.

Olin käynyt jo lounaalla testaamassa Berggan bagelpurilaisen, mutta ehdin vasta iltajunaan, joten jotain pientä oli syötävä. Pääsinkin testaamaan Helsinki bagelin tuoreeltaan. Harvoin saa bagelia, ja nyt vielä kahdesti päivässä! Hetken minun piti paikkaa etsiä, sillä asemaa vastapäätä olevan korttelin aukiot ja käytävät ovat eksyttäneet minut jostain syystä monta kertaa. Viimein etsiydyin Kaivokäytävään ja löysin pienen lasiseinäisen kahvilan. Palvelu oli ystävällisen innostunutta, ja päädyin ottamaan teeni ja bagelini lisäksi vegaanisen croissantin, koska niitä ei juuri näe. Jotain pientä schmientä.

Nyhtökauralla, lehtikaalilla ja raikkaalla raasteella täytetty bagel oli yksinkertaisesti herkullinen. Nyhtökaura oli paistettu harvinaisen hyvin, ja siinä oli onnistunut suutuntuma. Chipotle-kastike sitoi asiat yhteen ja toi juuri sopivaa suolaisuutta, tulisuutta ja kermaisuutta. Rapea lehtikaali tarjosi sille tasapainottavan vastakohdan. Tämä oli parhaimpia voileipätyylisiä vegaanisia juttuja koskaan, ja junaevästä ei tarvitse paljon tästedes miettiä.

Croissant yllätti minut myös täysin. En ole koskaan saanut hyvää vegaanista versiota, mutta tämä oli täydellinen: sopivan rasvainen, ja lievä makean ja suolaisen yhdistelmä oli mennyt ihan nappiin.

Tottahan minä tänne palaan.

Well
Kaivokatu
Helsinki

ma–pe 7–19
la 10–16
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi