Hyvä kurkku:
Antiokia Atabar, Helsinki

"Isona tilattu alkupalalajitelma käy mainiosti pääruoasta, ja hintakin on näköjään pysynyt samana, 20 eurossa. Hieman korkeahan se on mutta ei poikkea merkittävästi useimpien ravintoloiden pääruoka-annoksista."

11.1.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Ympyrä on sulkeutunut. Kun Hyvä kurkku siirtyi Sylvi-lehteen, Manun ja Jullen arvio Antiokia Atabarista oli palstan ensimmäinen. Yli kuusi vuotta ja liki kaksi ja puoli sataa arviota myöhemmin kävin tekemässä uusinta-arvion vanhassa suosikissa. Kuten ennenkin, vegaaniateriaa hakevan kannattaa varmistaa varausta tehdessään, että keittiö osaa valmistautua maidottoman leivän leipomiseen ja muutenkin annoksen säätämiseen. Tapasin vanhan ystäväni pitkästä aikaa, ja olin päättänyt tilata tutun mezeler-alkupalalajitelman. Tieto varauksemme vegaanitoiveesta ei ollut päätynyt tarjoilijalle asti, mutta hän varmisti annoksen vegaanisuuden nopeasti ja ongelmattomasti keittiöstä.

Isona tilattu alkupalalajitelma käy mainiosti pääruoasta, ja hintakin on näköjään pysynyt samana, 20 eurossa. Hieman korkeahan se on mutta ei poikkea merkittävästi useimpien ravintoloiden pääruoka-annoksista. Annos koostuu pääosin erilaisista leivän kanssa syötävistä tahnoista. Baba ganoush -tyylinen munakoisotahna patlican salatasi on erinomaista, samoin hummus. Saksanpähkinä-leipätahna cevizli biber ja tomaatti-paprikatahna ezme täydentävät niitä oivallisesti, ja neljän tahnan välillä vaihtelemalla annos pysyy mielenkiintoisena loppuun asti.

Tahnojen lisäksi annoksessa oli tällä kertaa oliiveja, viininlehtikääryleitä (purkkitavaraa, mutta harvoin jos joskaan niitä saakaan ravintolassa tehtynä), erinomaisesti paistettua kesäkurpitsaa sekä pari falafelia. Falafelit olivat laadukkaita joskin aavistuksen liian rasvaisia.

Antiokia Atabar on niitä perinteikkäitä ravintoloita, jotka tuntuvat unohtuneen monilta, kun ravintolavalikoima on monipuolistunut. Tähän ei ole mitään syytä. Paikka on pysynyt aivan yhtä laadukkaana kuin ennenkin, ja suosittelen sitä lämpimästi, etenkin kun hyvää turkkilaista ruokaa saa Suomessa harvoin.

Antiokia Atabar
Eerikinkatu 44 B
Helsinki

ma–to 14–24
pe 14–02
la 13–02
su 13–23

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi