Hyvä kurkku:
Coyote Bar & Grill, Ideapark, Lempäälä

"Purilainen ei mennyt huippuluokkaan, mutta se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ja ostariruuaksi tosi hyvää."

29.11.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Aika harvoin tulee käytyä Ideaparkissa, ja vielä harvemmin syön siellä, mutta nyt osui kaksi kertaa muutaman päivän sisällä. Aikanaan, kun Coyote oli Tampereella Hämeenkadulla, kävimme siellä vaimon kanssa usein. Keittiössä oli hyvä valmius kehittää vegaanisia vaihtoehtoja jo kauan ennen kuin kukaan edes unelmoi mistään vegaanibuumista. Sitten vegaaniruoan tarjonta alkoi monipuolistua ylipäätään, emmekä enää juuri käyneet, ja ravintolakin lopetti jossain välissä. Olin oikeastaan unohtanut koko asian, kunnes satuin menemään Ideaparkin Coyoteen.

Kyselin tiskillä vegaaniruokamahdollisuutta, ja tarjoilija sanoi heti, että onnistuu varmasti. Keittiöstä varmistettiin, että tofupurilainen saataisiin aikaan, ja sehän kuulosti hyvältä. En kuitenkaan odottanut mitään erityistä.

Olin iloisen yllättänyt, kun eteeni kannettiin kookas ja muhkea purilainen, jonka välissä oli kunnioitettava määrä tofua. Mikä parasta, se oli paistettua savutofua! Viipaleita oli vähintään yhtä paljon kuin Kustaa III:ssa parhaimpaan aikaan  – nykyään paikan purilainen ei ole valitettavasti enää yhtään niin hyvä. Tofun lisäksi annoksessa oli paistettua avokadoa, mitä näkee edelleen Suomessa aika harvoin, sekä aika onnistunutta paistettua ananasta. Kastikkeena oli lievän tulinen ja kirpeä salsa. Bataattiranskalaisten lisäksi sain majoneesitonta coleslaw-salaattia, jonka selleri ja omena toivat ateriaan kivaa vaihtelua. Nämä ainekset jäävät myös usein puuttumaan, joten siitä kunnon plussa.

Avokado sopi tofun kanssa yhteen erinomaisesti, ja vaikka ananas toimii aika harvoin suolaisissa ruoissa (tai se on harvoin tarpeeksi korkealaatuista), tähän se sopi ihan hyvin. Purilainen ei mennyt huippuluokkaan, mutta se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ja ostariruuaksi tosi hyvää. Ainoa pieni puute oli majoneesi tai vastaava, joka olisi taittanut salsan kirpeyttä. Sen kanssa purilainen olisi mennyt jo kärkikastin tuntumaan. Ja tietysti coleslaw’n olisi saanut viimeisteltyä sillä. Mutta pieni puute se silti oli.

Coyote Bar & Grill
Ideaparkinkatu 4
Lempäälä

ma–pe 11–21
la 11–20
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi