Hyvä kurkku:
Naughty BRGR, Tampere

"Kaiken kaikkiaan purilainen oli oikein hyvän makuinen, vaikka hirmuinen läjä rucolaa vihanneksina onkin minusta vähän väsynyt ratkaisu."

22.2.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Top Chef -voittaja Akseli Herlevin ensimmäinen purilaisravintola avattiin Helsinkiin marraskuussa 2015 ja viime vuoden elo-syyskuun vaihteessa avattiin toinen piste Tampereelle. Ilmeisesti alkujaan ketjun vegaanitarjonta oli heikkoa, sillä vaikka kasvispurilainen oli muunnettavissa vegaaniseksi, siitä puuttuivat kastikkeet, ja sitä piti maustaa itse pullokastikkeilla. Tammikuun alussa Herlevi kuitenkin avautui ihailtavasti Facebookissa siitä, miten hän oli ymmärtänyt vegaaniruoan nousun ja häpesi omaa ja laajemmin ammattikunnan väheksyvää tai jopa piruilevaa asennetta vegaaniruokaa kaipaavia kohtaan.

Tammikuun Vegaanihaasteen kunniaksi ketju lanseerasikin kampanjatuotteena vegaanipurilaisen, jossa oli muun muassa porkkalaa. Valitettavasti en ehtinyt kokeilemaan sitä, mutta nyt pääsin viimein käymään ravintolassa kiireisen päivän hengähdystauolla.

Listalta löytyy Shroom-portobellopurilainen, joka on muokattavissa vegaaniseksi, kun sen sämpylä vaihdetaan ja parmesaani jätetään pois. Kastikkeitakin löytyy: vegaaninen aioli ja tumma tapenade. Sämpylä on paitsi vegaaninen myös gluteeniton, mikä itseäni hieman aina harmittaa, mutta ravintolan kannalta on toki ymmärrettävää yhdistää kaksi ryhmää samaan tuotteeseen.

Purilaisessa oli monta viipaletta mehevää portobelloa, jotka maistuivat mukavasti hyvin paistetulta lampaankäävältä – eivätkä ne olleet yhtään liian vetisiä, kuten Aamulehden arviossa viime vuonna valitettiin. Aioli ja tapenade sopivat sienen kanssa yhteen hyvin, eikä gluteeniton sämpyläkään ollut lainkaan huonoimmasta päästä. Kaiken kaikkiaan purilainen oli oikein hyvän makuinen, vaikka hirmuinen läjä rucolaa vihanneksina onkin minusta vähän väsynyt ratkaisu, peittää muita makuja ja tekee syömisestä hieman hankalaa säikeisyyden vuoksi.

Normaalihintaiseen purilaiseen (12€) ei kuulu mitään lisuketta, joten hintatasoa on hyvä vertailla muihin lisukkeiden kanssa. Kuten The Bullin arviossa valitin, hintahaitari on kaupungissa melkoinen, kuten Helsingissäkin. Halvimpien ranskisten kanssa hinnaksi tulee rontti 16 €, mikä on selvästi korkeampi kuin ihan lähellä olevassa Sohossa tai Rongankadun Gopalissa, jotka tarjoavat mielestäni kaupungin parhaat ”baaripurilaiset” tällä hetkellä. Naughty BRGR asettuu hintahaitarissa suunnilleen keskikastiin, jos jättää pois paikat, joissa ei tarjoilla alkoholia – sehän tuo väistämättä oman lisänsä hintoihin. Niinpä vaikka tämä kokemus oli oikein mukava, ja ravintola nouseekin suosituslistalle, askel vienee helpommin mainittuihin suosikkipaikkoihin.

Naughty BRGR
Aleksanterinkatu 29
Tampere

ma suljettu
ti–la 11–22
su 12–19

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi