Hyvä kurkku:
Ciao! Caffe, Lempäälä, Ideapark
LOPETTANUT

"Jäätelö oli raikasta, etenkin kun joukossa oli raastetun kookoksen palasia."

25.3.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Mainitsinkin taannoisessa arviossani, että Ideaparkin Ciao! -kahvilaan on lupailtu vegaanista sorbettia pitkään. Silloin harvoin kun ostosmekassa käymme, juomme yleensä täällä espressot. Olen tottunut kysäisemään sorbetin perään hieman fatalistisissa tunnelmissa, mutta tällä kertaa huomasin ilokseni jo jonottaessani vegaanimerkinnän paitsi jäätelötiskissä myös ”artesaanipikkuleipiä” sisältävissä lasipurkeissa.

Sorbettia ei ollut vaan vegaanista kookosjäätelöä, joka kiinnosti oikeastaan enemmän, koska Suomessa maistamani sorbetit ovat harvoin italialaisten esikuviensa vertaisia. Tilasin yhden suklaapikkuleivän kandeeratulla appelsiinilla ja kipollisen jäätelöä. Tulin myös kysyneeksi pitkästä aikaa kasvimaitoja, ja tarjolle on tullut sekä kaura- että soijamaitoa! Päätin kokeilla capuccinoa.

Kahvi oli hyvää, ja hyvin vahvan suklainen pikkuleipä toimi sen kanssa erinomaisesti, joskin hieman enemmän olisin kaivannut appelsiinin makua. Se tuli esiin rauhallisesti pureskelemalla, sillä appelsiinin(kuoren) palasia oli melko harvakseltaan.

Jäätelö oli hauska yllätys. Vaimolle kookosrasvan tuntu oli liikaa, mutta minun mielestäni jäätelö oli jopa raikasta, etenkin kun joukossa oli raastetun kookoksen palasia. Tämän syön varmasti joskus uudelleenkin.

Ciao! Caffe
Ideaparkinkatu 4
Lempäälä

ma–la 10–20
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi