Hyvä kurkku:
EGG, Helsinki
LOPETTANUT

"Kukeken frittatan tasolle EGGin annos ei noussut, mutta se oli silti ehdottomasti parhaita maistamiani kikhernemunakkaita."

11.4.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Maaliskuussa Katajanokan Kanavarantaan avattiin kananmuniin keskittyvä EGG-ravintola, joten voisi luulla, että se ei olisi päällimmäisenä to eat -listallani. Työporukkani työhuone kuitenkin muutti noille kulmille, ja tutuista rakkaista lounaspaikoista oli luovuttava – Vaasankadun likeisyyttä tulee kyllä ikävä. Olin lukenut EGGin tarjoavan myös kikhernemunakkaita. Parhaan ja oikeastaan ainoan tosi hyvän sellaisen olen saanut Tallinnan Baar Bistroo Kukekessa, joten olin innokas kokeilemaan.

EGGiä markkinoidaan ärsyttävällä ”fast casual” -termillä, eli se on käytännössä pikaruokatyyliin sisustettu mutta hakee kuitenkin kahvila- tai baarityylistä tunnelmaa. Paras esimerkki tällaisesta on ollut New Yorkin Cocoron, ja ainakin ensimmäisen vierailun perusteella EGG on myös onnistunut aika hyvin.

Listalta löytyi valmis vegaaninen munakas. Kuten kuvasta näkyy, annos ei ollut järin kaunis – kun laitoin kuvan Facebookin vegaaniryhmiin, se synnytti jopa lievän aggressiivisia esteettisiä reaktioita. Mutta hei, mämmi. Harmaa ”tahini” (lainausmerkit löytyvät siis ruokalistasta!?) kieltämättä ei ollut järin houkuttelevan näköistä, mutta muuten annos oli livenä itse asiassa aika kivan näköinen. Munakkaaseen oli leivottu mukaan bataattia ja ilmeisesti tofua, ja lisukkeet olivat monipuoliset – joskin herkkusienien etikoiminen ei minusta ihan toimi. Paistetut olisivat sopineet annokseen paremmin. Jonkinlainen raikastava elementti kuten nökäre sitruunamajoneesia olisi myös tasapainottanut kokonaisuutta, sillä leipäpalasella tarjottu hummus on sekin kikhernettä. Torta på torta.

Pidin kyllä tästä, paljonkin. Kukeken frittatan tasolle EGGin annos ei noussut, mutta se oli silti ehdottomasti parhaita maistamiani kikhernemunakkaita. Lievä jauhoisuus siinä alkoi hiukan tökkiä loppupuolella – ja siksi raikastava elementti olisi tarpeen. Marinoitu sipuli auttoi, mutta sitä ei riittänyt koko annokseen. Mutta tämä ongelma oli hyvin vähäinen. Maha tuli täyteen, mutta lounaasta ei jäänyt raskas olo. Mysö harmaa ”tahini” toimi. Suosikkilistaan meni.

EGG
Kanavaranta 7 B 3
Helsinki

ma–ti 10.30–19
ke–la 10-30–22.30
su 11–19

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi