Hyvä kurkku:
Daddy’s Diner, Ideapark, Lempäälä

"Äimistyksekseni pöytään kannettiin hurjan kokoinen mötkäle, jonka välissä oli iso kasa rapeaksi paistettua nyhtöhernettä. Lisukkeena oli rutkasti ranskalaisia."

16.6.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Päädyimme vaimon kanssa yllättäen syömään Ideaparkiin ostosreissulla. Olen kirjoittanut ostoskeskuksen ruokatarjonnasta ennenkin, ja edellisen ateriani tuolla taisinkin syödä helmikuussa. Tällä kertaa uskaltauduimme ensimmäistä kertaa yläkerran Food Court -henkiseen ravintolaan, johon on yhdistetty Daddy’s Diner, Bella Roma ja BeefKing. Bella Roma oli itse asiassa vuosikausia sitten suosikkipaikkamme Tampereella, silloin kun se vielä oli Satakunnankadun varrella ja tarjosi aidon oloista ja monipuolista italialaista ruokaa. Ensimmäisen aglio, olio e peperoncino -pastani söin siellä. Nykyiset inkarnaatiot Tampereen Siperiassa ja Ideaparkissa eivät juuri houkuttele, mutta olin kuullut Daddy’s Dinerin tarjoavan myös vegaanisia vaihtoehtoja. Burgerille siis.

Listalta löytyi nyhtöhernevoileipä ja nyhtöherne-falafelpurilainen, jotka keittiön mukaan saisi vegaanisina versioina. Netin ruokalistan mukaan voileipä on suoraan vegaaninen – paikan päällä merkinnät eivät olleet niin selviä, joten kannattanee tarkistaa käydessään tilanne.

Valitsin voileipäannoksen, koska ajattelin syödä vähän kevyemmin. Äimistyksekseni pöytään kannettiin hurjan kokoinen mötkäle, jonka välissä oli iso kasa rapeaksi paistettua nyhtöhernettä. Lisukkeena oli rutkasti ranskalaisia. Talon vegaaninen dippi on erittäin paksu majoneesi aurinkokuivatulla tomaatilla – sitä oli dippikipon lisäksi runsaasti leivässä, mikä teko kokemuksesta hiukan yksitoikkoisen. Siitä huolimatta pidin leivästä, vaikka kaksi eri kastiketta parantaisikin ateriaa. En ole aiemmin oikein piitannut nyhtöherneestä, mutta rapeaksi paistaminen toi sen hyveet esiin. Tuhti leipä pysyi hyvin koossa, majoneesi toimi ja vihanneksia oli tarpeeksi.

Vaimon purilainen oli itse asiassa annoksista keveämpi. Vallan onnistunut oli sekin. Huomionarvoista on, että pihvi ei ollut falafel vaan todellakin ”falafel-kasvispihvi”, kuten listassa lukee. Siihen oli käytetty myös vihanneksia, mikä toi mukavaa raikasta, hieman selleristä makua annokseen.

Juomaksi otin tietysti root beerin. Ranskalaisia oli meille liikaa. Olemme tulleet vanhoiksi.

Daddy’s Diner
Ideaparkinkatu 4
Lempäälä

ma–pe 11–21
la 11–20
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi