Hyvä kurkku:
Alleduuri, Tampere

"Vaikka taikina oli tiivistä, kuten usein gluteenittomissa, se oli mehukasta ja maistuvaa."

7.9.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Erikoisruokavalioihin erikoistunut kahvila Alleduuri aukesi Tammelaan elokuun alussa. Gastropavun Liina ehtikin käydä siellä tuoreeltaan ja kehui kovasti. Alleduurissa etenkin makeista tuotteista suurin osa sopii vegaaneille, sillä missään ei käytetä kananmunaa, maitoa (eikä kalaa, pähkinöitä, vehnää, ruista tai ohraa).

Alleduuri on sisustettu vanhan ajan kahvila- tai teehuonetunnelmaan: valkoista, pitsiliinoja, vaaleanpunaista, vaaleansinistä. Kahvi- ja teevalikoima on ainakin näin alkuun melko vaatimaton: pannukahvia ja pussiteetä. Toivottavasti sitä on varaa kohentaa jossain vaiheessa, sillä menestyvä kahvila vaatii nykyään panostamista juomiin.

Emmin jonkin aikaa vitriinin vaihtoehtojen äärellä ja päädyin tilaamaan kermavaahtotäytteisen pomadalla kuorrutetun munkin – joku klassinen nimi näillä on, mutta en muista, koska en varmaan ikinä lapsena saanut moista herkkua. Ja hyväähän se oli, erinomaista jopa. Vaikka taikina oli tiivistä, kuten usein gluteenittomissa, se oli mehukasta ja maistuvaa. Kerma ja kuorrutus sopivat tosi hyvin yhteen.

Kyllä täällä mieluusti käy hakemassa herkkuja toistekin. Mutta kaupungin kahviloiden vegaanivalikoima alkaa olla niin hyvä, että parempi kahvi- ja teevalikoima voi helposti ohjata muualle. Toisaalta kahvila palvelee niin monipuolista asiakasjoukkoa, jonka voi olla hankala löytää syötävää kahviloista, että toivon Alleduurille menestystä.

Alleduuri
Emil Aaltosen puisto
Aaltosenkatu 27–29
Tampere

ma suljettu
ti–to 11–16
pe 11–17
la 10–16
su joka kuun ensimmäinen 12–16

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi