Hyvä kurkku:
Aseman Wursti, Helsinki

"Ihan käsittämätöntä, että istuin Aseman Wurstissa syömässä vegaanista annosta. There’s something happening here."

14.1.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Jaa, enpäs olisi ajatellut kirjoittavani tästä ravintolasta koskaan arviota. Aseman Wursti on klassisen makkaraperunat-kulttuurin linnake jos jokin, mutta maailman muutoksesta kertoo, että sinne oli tullut vegaaninen hodari. Pysähdyin äimistyneenä Oumph!-hodaria mainostavan näkyvän kyltin kohdalle. Ei voi olla totta.

Pakkohan se oli kokeilla, vaikken suuria odottanut. Varmistin tilatessa annoksen vegaanisuuden, ja toinen myyjistä osasi kertoa tarkkaan, mitkä mausteet sopivat tai eivät – toiselle termi ”vegaaninen” oli alkuun hieman hämärä.

Hodarin täytteeksi tulee tosiaan paistettua Oumph!-valmistetta, joka lämmitettiin mikrossa ja ladattiin parilalla paistetun sämpylän väliin. Tilpehöörejä sai runsaasti, mutta Oumph!-annostelu oli turhan kitsas. Ylipäätään ihmettelen tätä valintaa, sillä toimivia ja edullisia vegaanisia nakkeja löytyy markkinoilta runsaasti.

Yritin muistella, mutta en liene syönyt Suomessa vegaanista hodaria muualla kuin Tampereen Pizpalassa, ellen sitten jollain festivaaleilla. Aseman Wurstin hodari jäi Pizpalan herkusta toivottoman kauas, ei sille mitään voi. Vegaanisella nakilla tämä olisi ollut vallan toimiva annos, mutta nyt se tuntui jotenkin kodittomalta. Hieman tulinen salsa antoi kyllä tukea maulle, mutta ei se silti oikein toiminut.

Silti: ihan käsittämätöntä, että istuin Aseman Wurstissa syömässä vegaanista annosta. There’s something happening here.

Aseman Wursti
Helsingin rautatieasema
Helsinki

ma–to 9–24
pe–la 9–02
su 9–22

Kotisivut

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi