Hyvä kurkku:
Naughty Brgr, Tampere

"Kaikki oli parantunut. Ennen kaikkea: purilaiseen ei tule automaattisesti gluteenitonta sämpylää! "

10.5.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Kirjoitin Naughty Brgr –ketjun Tampereen pisteestä hieman yli vuosi sitten. Silloin en ravintolan vegaanitarjontaan niin ihastunut, etenkin kun vegaanisena sai vain melko riisutun version sienipurilaisesta, ja vegaaninen sämpylä oli gluteeniton, joskaan ei kaikkein onnettomin. Naughty Brgr –ketju jäi siksi tutkapeittoni katveeseen, eikä se noussut esiin, koska en törmännyt mainintoihin sosiaalisen median puskaradiossakaan.

Tällä välillä vegaanista tarjontaa oli kuitenkin ilmeisesti muokattu useaan otteeseen. Kun rakas kummipoikani ehdotti Naughty Brgria ruokatapaamisemme paikaksi, huomasimme vaimon kanssa ilahtuneena, että listalle oli tullut uusi, valmiiksi vegaaninen purilainen ”VBQ”.

Kaikki oli parantunut. Ennen kaikkea: purilaiseen ei tule automaattisesti gluteenitonta sämpylää! Sämpylä oli ”jenkkityylisen” tyylinen ilmava ja lievästi maustekuorrutettu, jonka tyylisiä olen saanut parissakin suomalaisessa americana-ketjussa. Minusta tällaiset sämpylät toimivat oikein hyvin purilaisissa. Tämä lienee melko uusi muutos, sillä vielä joulukuussa Gastropavun Liina valitti gluteenittoman sämpylän ongelmista. Vaimoni söi muuten tutun sienipurilaisen, jossa ainoa ongelma oli hänen mukaansa juuri tuo samainen sämpylä, joka jostain syystä on pysynyt vakiona sienipurilaisessa. Kaipa sille haetaan jotain perusmenekkiä.

Kastikkeet eli romesco ja chermoula-majoneesi toimivat hyvin. Kokonaisuutena annos olisi kuitenkin saanut olla hieman kosteampi, sillä talon falafelpihvi oli hyvin paksu ja siksi hieman kuivakka. Siinä oli mielestäni onnistunutta makua, mutta tiivis koostumus ei ollut ihan kohdallaan. Kyllä se tavanomaisen tukkufalafelin voittaa, mutta ei esimerkiksi Sohon falafelpihviä. Lisäksi Helsingin Social Burgerjoint on asettanut kasvispurilaisten riman aika korkealle – Naughtyhan löytyy sieltäkin.

Mainittakoon vielä ranskisten seuraan tilaamamme korianteri-chipotle-majoneesi, joka oli suorastaan erinomaista! Sitä olisin voinut ottaa purilaiseenikin.

Viime kerralla Naughty Brgr pääsi rimaa hipoen suosituslistalle, mutta nyt paikka on ansainnut mainintansa selvästi. Mikäli pihvi olisi aavistuksen parempi, se nousisi kaupungin kasvispurilaisten kärkijoukkoon. Haaste on kieltämättä hankala moninaisessa asiakaskunnassa, jossa jotkut kaipaavat seitania ja muut vieroksuvat, yhdet ihastuvat nyhtökaurasta ja toiset eivät siitä piittaa, osa kaipailee perinteistä soijapihviä kun taas jotkut vierastavat soijaa jostain kumman syystä, osalle tofu- ja falafepihvit ovat so last season, ja liian moni tuntuu ajattelevan, että papupihvit ovat niin ysäriä. Minä löydän suosikkeja joka joukosta.

Naughty Brgr
Aleksanterinkatu 29
Tampere

ma suljettu
ti–la 11–22
su 12–19

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi