Hyvä kurkku:
Hanko Sushi, Ideapark, Lempäälä

"Riisissä ei ollut valittamista, merilevän koostumus oli hyvä, ja kurkku-gunkanit olivat hauska ja piristävä uutuus, joka toi oivallista vaihtelua annokseen."

30.11.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Tykästyimme viime kesänä yllättäen Ideaparkin Thai Papayan buffet-pöydän antimiin. Valitettavasti emme kerenneet siitä monta kertaa nauttia, sillä ravintola lopetti yllättäen. Tilalle tuli Hanko Sushi -ketjun ravintola. Vaikka olin yhtäältä harmistunut, toisaalta olin varovaisen optimistinen, sillä ainoa kokemukseni ketjusta Turussa kolme vuotta sitten oli oikein hyvä.

Itse asiassa Turun Hankon sushit olivat ensimmäiset oikein hyvät vegaaniset ravintolasushit sen jälkeen, kun minulla oli pitkä sushitauko Tampereen Marusekin tason romahdettua. Ainesvalikoima oli monipuolinen ja palvelu asiantuntevaa. Sittemmin olen saanut niin tasokkaita susheja Tampereen Makasta ja tietysti etenkin Umamista, että susheja tulee syötyä erittäin harvoin satunnaisia buffet-kokemuksia lukuun ottamatta. Kriteerit ovat siis tiukentuneet. Mutta kun Lempäälään tuli ensimmäinen sushipaikka, tottahan se testattava oli.

Tämän ravintolan valikoima on ensisilmäykseltä hyvin suppea, ja aluksi luulin, ettei tarjolla olisi lainkaan kasvisannoksia. Sitten huomasin ruokalistalla maininnan, että vegaanisusheja voisi pyytää erikseen. Tilasin keskikokoisen valikoiman. Misokeitto valitettavasti ei ole vegaanista – aika harvoissa paikoissa se onkaan.

Annos oli mukavan monipuolinen: kolme porkkana-avokadomakia, kolme kurkku-seesaminsiemenmakia, kolme inarisushia ja kolme gunkania, jossa merilevän sijaan kääreenä oli kurkku ja täytteenä oli vegaanista kaviaaria – erittäin hyvälaatuista jopa.

Vaikka sushit eivät tietenkään nousseet Makan tai Umamin tasolle, ostoskeskuksen ketjuravintolaksi taso oli mielestäni vallan mainio. Riisissä ei ollut valittamista, merilevän koostumus oli hyvä, ja kurkku-gunkanit olivat hauska ja piristävä uutuus, joka toi oivallista vaihtelua annokseen. Listalta löytyy myös poke-kulho, jonka olettaisin olevan tarjolla vegaanisenakin.

Kyllä tänne tulee varmasti palattua.

Hanko Sushi Ideapark
Ideaparkinkatu 4
Lempäälä

ma–la 11–20
su 12–18

Kotisivut

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi