Älä tee näin treffeillä

Legendaarisen MC Kyrppäkotkan moderneja kauhukertomuksia treffiviidakon tosielämästä ja keskimääräisen ihanuudesta.

Jotkut osuvat treffeillä heti siihen oikeaan. Tapaavat sen yhden ja tadam – se on siinä. Rakkaus.

Allekirjoittanut sen sijaan ei ole näitä tapauksia, vaan on yli kymmenen vuoden aikana tullut treenanneeksi kokemusasiantuntijaksi ainakin kuudessa eri treffipalvelussa. Tuttuja pelipaikkoja ovat niin Suomi24, Cityn treffipalsta, Match.com, Are You Interested, Eliittikumppanit kuin Tinderkin. Tässä siis ne palvelut, jotka harmaat aivosolut vielä pystyvät muistamaan.

Salainen numero kirjoittajalla on ollut jo vuodesta 2005, jotta vastapuolet eivät koskaan saisi osoitetietoja selville.

Kuvan kuninkaasta kutistuu hiiri

Miten untuvikko selviää rakkauden pelikentillä kaikkien alati muuttuvien palveluiden verkossa? Yksi tärkeä neuvo on, että pelin avaamiseksi selkeät kuvat ovat kaiken a ja o. Muuten voi tulla pettymyksiä.

Kuva otetaan siis suoraan edestä ja kliks. Älä koskaan ota kuvia tai usko kuvia, jotka on otettu kuvakulmasta, joka saa 150-senttisen hiirulaisenkin näyttämään viidakon kuninkaalta. Tilanne ei ole kiva sinulle eikä hänelle, kun et näe treffikumppaniasi baaritiskin luona, koska katselet hänen päänsä yli.

Sama pätee toki myös toisin päin. Ei tunnu kivalta, kun on kirjoitellut kolmatta viikkoa superkiinnostavan ja hauskan tyypin kanssa, laittautunut treffeille monta tuntia ja on omasta mielestään kaikista viehättävimmillään ja sitten näkee vastapuolen kasvoista sen Suuren Pettymyksen. Toinen tilaa lyhyen kahvin, katsoo puolet ajasta seinille ja lopulta vetoaa kiireeseen ja poistuu. Voin kertoa: ei tee hyvää naisen itsetunnolle. Varsinkaan yhdistettynä heti treffien jälkeen saatuun varmistusviestiin: “Et kolahtanut, haluan sanoa sen suoraan ja heti.”

Vaara vaanii viikonlopussa

Tästä päästäänkin aiheeseen ”liian pitkään kirjoittelu”. Vaikka tapaaminen viivästyisi, ei kannata  liikaa avautua kirjallisesti ja tehdä tulkintoja toisesta kirjoituksen perusteella (suuri ongelma erityisesti kulttuuriorientoituneilla naisilla).

Erään kerran pääsin yhteyksiin kivan näköisen ja todella fiksun miehen kanssa. Työmatkojen ja flunssien ja muiden syiden vuoksi emme voineet tavata kovin pian, mutta kirjoittelimme toisillemme sitäkin ahkerammin, jopa useita kertoja päivässä. Mies vaikutti ihan supermahtavalta, ja hehkutin häntä jo ystävillenikin. Olin ihastunut tyyppiin ennen kuin olin häntä edes livenä tavannut. Sovimme pitkän kaavan mukaiset viikonlopputreffit lauantai-illalle, ”jotta ehtisimme jutella kaikki mahdolliset asiat”.

Vinkki vitonen: Älä tee näin. Viikonlopputreffit ovat aina tuhoon tuomittu idea. Jos todella haluat tavata kyseisen miehen, tapaa hänet aina niin, että sinulla on hyvä syy livetä paikalta nopeasti. Kun sovit treffit viikolle, voit aina vedota aikaiseen aamuheräämiseen. Viikonloppuna pakotie on poikki. Voit joutua allekirjoittaneen tavoin näyttelemään yhtäkkiä pahan olon partaalle humaltuvaa, jotta ilta pitäisi katkaista jo alkuunsa. Sitten olet yksin kotona lauantai-iltana kello kymmenen, kun suuret odotukset viikonlopuksi ovat muuttuneet vielä suuremmiksi pettymyksiksi. Eli sovi treffit viikolle, joko illansuulle tai lounaalle.

 

 

Varo rakkauden tähtisadetta

Jos mies vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se luultavasti pitää paikkansa. Mies on pitkä, tumma ja kreikkalaisen jumalan näköinen. Hän ajaa törkeän kalliilla urheiluautolla ja asuu Helsingin rikkaimmalla alueella. Luonnollisesti mies on fiksu, vapaa, lapseton ja naimaton – vielä reilusti yli 40-vuotiaana. Kun silmistäsi puhkeaa hänet nähdessäsi rakkauden tähtisäde ja luulet löytäneesi kaikkien unelmiesi täyttymyksen, niin tässä pieni vinkki: Juokse. Ja lujaa.

Kun on sokeutunut ihastuksesta ja näkee edessään paperilla täydellisen miehen, jääkin huomaamatta, mikä ongelmapesäke merkkivaatteiden alla lymyää. Hänen kanssaan saattaa hyvinkin syntyä suhde – mutta sellainen, missä sinä ryntäät hänen luokseen vaikka keskellä yötä, kun hän kutsuu, mutta hänelle ei koskaan sovi mikään, mitä sinä ehdotat. Jatkat tapailua miehen määräämän tahdin mukaan ja uskot ja toivot, että homma vielä tasapainottuu reilummaksi ja rehdimmäksi. Joskus vasta ystävien interventio saa ymmärtämään, että seuraavaa toivomaasi askelta ei kyseisen henkilön kanssa ole ikinä tulossa.

Kun vajarit on överit

Määrittele sinulle kaikkein tärkeimmät asiat ihmissuhteessa ja ihmisessä. Sen jälkeen tuhoa niistä kaikki muut, paitsi ne sinulle tärkeimmät, absoluuttisesti joustamattomat asiat. Ja kun olet saanut tehtyä minimivaatimuslistan, pysy siinä.

Omani oli lopulta kiteytynyt kolmeen määreeseen: suurempi kuin minä, ei mielenterveysongelmia, ei päihdeongelmia. Mutta vaikka jo toisilla treffeillä se ihanasti hymyillyt tohtorismies kertoi elämänsä olleen vähän rankkaa – masennustakin oli ollut ja joskus tuli juotua vähän enemmän – alkoi oma vaatimuslista tuntua jotenkin hirveän joustamattomalta tavalta ajatella elämästä. Siinä vaiheessa, kun sängyssä oli vietetty rakkauden roihussa jo puoli vuorokautta ja läheisyys oli hellempää ja kiihkeämpää kuin kenenkään kanssa pitkään aikaan, oli harkintakyky lähtenyt jo pitkälle lomalle. Järkeilin, että tuo kaikki hänen kertomansa on varmasti menneisyydessä. Että minun kanssani kaikki on toisin, sillä meillä on Erityinen Yhteys.

Vuoden suhteen jälkeen minut oli jätetty. Kahdesti. Siinä kiitos siitä, että vein tyypin AA-kerhoon ja päivittäinen juominen loppui. Ja että hoidin hänen pieniä lapsiaan, kun hän itse makasi lumihangessa ”pienessä seitinohuessa”, koska omien lasten hoitaminen yhden lauantaipäivän ajan oli vaan liian rankkaa. Kun mies kaatui kinokseen, minä vein lapset sisälle lämpimään, annoin ruokaa ja sanoin, että kaikki on hyvin. No joo, ei ollut.

Naiset, jos olette samanlaisessa tilanteessa, niin älkää valehdelko itsellenne. Kun mieli on raskas, niin sinä et voi sitä parantaa.

Jos tykkäät Jaresta, ota Jare – älä Saulia

Ole joustava, mutta älä sinulle tärkeissä asioissa. Älä turhaan tapaa isäsi ikäisiä miehiä, sillä valinnanvaraa kuitenkin todellakin on (ellet sitten tieten tahtoen harrasta jennihaukioilua). Jos mies on ihan kiva, mene myös toisille treffeille. Jos ulkonäkö on ihan ok, jos jutut on ihan ok, jos olette naurahtaneet yhdessä kerran tai peräti kaksi, mene toisille treffeille.

Kun luovuin epärealistisista odotuksista, alkoi tapahtua. Enää en usko, että herkkä, heikko ja haavoittuvainen mies muuttuisi parisuhteessa vahvaksi, terveeksi ja avoimeksi mieheksi.

Jos haen tervettä ja hyvällä itsetunnolla varustettua miestä, hän ei välttämättä enää ole se kaikkein coolein. Hän ei tuo itseään esille suurella egolla, vaan kuuntelee, mitä minulla on sanottavana. Hän voi olla jo kertaalleen eronnut, hänellä voi olla pientä mahaa, kaljua, hän ei ole kirjoittanut kymmentä kirjaa ja kivunnut Mount Everestille. Sen sijaan hän on saattanut jo oppia elämästä, hionut pahimmat kulmansa. Hyväksynyt itsensä sellaisena, kuin on: keski-ikäisenä keskiarvomiehenä.

Ja kun itsekin vihdoin tajusin olevani ihan tavallinen talliainen ja annoin vihdoin mahdollisuuden tavalliselle ja kivalle miehelle, löytyikin rinnalleni elämän sopivasti hioma timantti.

Kirjoittaja on keskimääräinen, keski-ikäinen, keskiluokkainen ja keskinkertainen hetero, mutta uskoo, että samat neuvot sopivat myös muille ikäryhmille ja seksuaaisille suuntautumisille.

KUVITUS: Kiia Beilinson

LUE LISÄÄ

, , , , , , ,

Kommentoi