Kausiruokaa: Omena-minttuhillo mikrossa | Sylvi

Ainakin Etelä-Suomessa on moni ollut tänä syksynä pulassa runsaan omenasadon vuoksi.

Keitä omenoista vähähiilisesti ja helposti hilloa mikrossa ja mausta se minttusadon rippeillä. Pakastamiseen verrattuna monet vanhat konstit, kuten umpioiminen ja kuivattaminen vievät minimaalisesti energiaa.

Jos omia omenoita ei ole, etsi säilöttävää Satokartta-palvelusta tai Omenapörssistä.

1 kg omenoita

1 rkl vettä

1/2 dl silputtua tuoretta minttua

3 dl hillosokeria

1. Pese lasipurkit ja kannet huolellisesti ja laita ne kiehuvaan veteen viideksi minuutiksi, jotta bakteerit kuolevat.

2. Poista omenista siemenkodat ja lohko omenat. Laita lohkot vesitilkan kanssa mikronkestävään astiaan ja kypsennä mikrokuvun alla noin 10 minuuttia.

3 Jos haluat tasaista hilloa, voit soseuttaa omenat sauvasekoittimella. Hienonna minttu ja lisää se omenoiden joukkoon.

4. Lisää hillosokeri, sekoita hyvin ja jatka kypsentämistä kolme minuuttia.

5. Kaada kuuma hillo pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet heti. Säilytä viileässä.

Yhden annoksen (40 g) hiilijalanjälki 0,02 kg co2e eli hyvin pieni.

Anna Talasniemi on yksi Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville –kirjan (Teos, 2011) tekijöistä. Kirjassa on omena-minttuhillon lisäksi 90 muuta mukavaa reseptiä, vinkkejä sesonginmukaiseen syömiseen ja asiaa ruoan ilmastovaikutuksista.

Tykkää Facebookissa: www.facebook.com/Kausiruokaa

468_400_ra_sylvi-7988863