Monipuoliseen puutarhakeittiöön: Härkäpapu-palmukaalipasta – Uusi Sylvi

Sarjassa kerätään satoa puutarhasta ja kerrotaan uusista ruokaideoista sitä mukaa kun niitä syntyy.

Tämä resepti syntyi parin minuutin keskustelun aikana, kun ideoimme ilta-ateriaa. Vaimoni oli tehnyt edellisenä päivänä pikaisen version herkullisesta favetta-tahnasta, ja päätimme käyttää sitä pasta-annoksen pohjaksi hieman härkäpapupeston tai hernepastan tapaan. Mieleeni tuli apulialaisen keittiön suosikkiruoka, fave e cicoria, jossa soseutettuja härkäpapuja tarjotaan paistetun cicorian kanssa. Cicoriaa ei ollut tarjolla, mutta pakkasessa oli vielä viime sadon cavolo neroa eli palmu- tai mustakaalia, yhtä lehtikaalin herkullista lajiketta. Siitä sukeutuikin vallan erinomainen ruokalaji, jota valmistamme varmasti vielä monta kertaa.

Ainekset:

Pikainen favetta: – n. 2 dl keitettyjä vihreitä isoja härkäpapuja (kuorineen) – 1 kynsi valkosipulia – sitruunamehua – suolaa

– oliiviöljyä