Räjäyttäjät – Räjä Elektrik Millenium -levyjulkkarit
+ U.F.Ojala ja Ninni Forever Band 9.6.2016

”Missään ei ole mitään järkeä ja toisaalta tuntuu, ettei millään muulla tässä maailmankaikkeudessa ole tämän kokemuksen rinnalla enää mitään merkitystä.”
räjä_6

  ★★★★★ 

Räjäyttäjien levyjulkkari-ilta tarjosi sähköä sykkivän supertripin, josta ei huvita hetkeen toeta.

Kulttibändin aseman maamme rokkikartalla saavuttanut villikkobändi Räjäyttäjät on juuri julkaissut uuden albuminsa Räjä Elektrik Millenium (Ektro Records). Uudella levyllään bänditrio Jukka Nousiainen (laulu ja kitara), Mikko Siltanen (basso) ja Alex Reed (rummut) ovat tehneet ällistyttävän muodonmuutoksen. Jytärockin koukeroista on lennähdetty sähköisesti sähisten kauas avaruuteen.

Bändi on juhlistanut uuden albuminsa ja aikakauden alkua pienimuotoisella kiertueella, joka ulottuu monien iloksi myös Helsingin Tavastialle. Rokkimekka näyttää levyjulkkari-iltana avaruusaluksen ohjaamon simulaattorilta kaikkine screeneineen. Tuijotan VHS-Klubin luomia videoita näytöiltä monttu auki. Mitä ihmettä täällä tänään tapahtuu?

räjä_1

Illan aloittaa superupea yhden naisen yhtye Ninni Forever Band. Eipä voisi kuvitella täydellisempää avaruusmatkan starttaajaa! Kuvataiteilija-muusikko Ninni Luhtasaaren esitys sädettää energiaa joltain kaukaiselta, sangen kiehtovalta tähtiradalta säihkyhameineen ja -kenkineen sekä erikoisliikehtimisineen. Ah, mitä ennalta-arvaamatonta ja eroottista vetkuilua! Luhtasaaren täyteläinen ääni täyttää koko Tavastian. Laulusaundit ja sanoitukset tunkevat ihon alle avaruussukkulan voimalla. Luhtasaarella on sana hallussaan. Hän sukeltaa napakympin tarkkuudella rakkaus- ja ihmissuhdeasioiden ytimeen. Kappaleet vetävät koko yleisön hiljaiseksi – ihastuksesta, otaksun. Tarttuvat elektrohtavat rallit lauluineen, kosketinkikkailuineen ja kitarointeineen muodostavat suloisen sekasortoisen harmonian. Hurmaannun.

räjä_4

Tamperelaisbändi U.F. Ojala vetäisee kuulijoiden kintut hivenen takaisin kohti maanpintaa, muttei liikaa. Teemu Ojalan luotsaaman nelihenkisen bändin soitanta hypnotisoi ja psykehtävä avaruusrock imaisee kuulijat mukaan kappaleiden kiihkeisiin rytmeihin. Jossain vaiheessa biisit maalailevat mieleeni hirmuhaikeita maisemia. Itku meinaa tirahtaa. Ufomeininki!

räjä_5

Alkuillan ajan kaipaan entistä kotikaupunkiani Jyväskylää, jossa yleisö ei jätä keikoilla kuuden metrin kohteliaisuusaukkoa lavan edustalle. Kohteliaisuuskolosta ei lavan edustalla ole enää tietoakaan, kun illan pääesiintyjä, Räjäyttäjät, pamauttaa spektaakkelimaisen show’nsa käyntiin. Myös resting bitch -naamani kokee nauruherätyksen, kun ensimmäiset sanat spiikataan mikrofoniin viehkolla avaruusäänellä. Heipat voin heittää myös Jyväskylä -ikävälle, sillä uuden levyn biisien tarinat kietoutuvat juuri tuohon kaupunkiin.

Lavalla ovat bänditrion lisäksi avaruusmaustetta kappaleisiin tuomassa priimaluokan äänivelhot Risto Ylihärsilä ja Tuukka Tervo. Alkukeikka menee kuvaruutuja ja NASAhtavia äänimaisemia äimistellen.

Missä olet Rapa-Einin soidessa avautuvat myös minun äänihanani. Tätä kappaletta päästään lurittelemaan kuin karaokekapakassa konsanaan. Mitä yhteisulvonnan riemua koemmekaan keikan aikana ja jälleen loppuhulinoissa!

Räjäyttäjien keikoilla on totuttu kuulemaan pääasiassa Nousiaisen laulantaa. Nyt laulumikkiin tarttuu myös basisti Siltanen pehmeällä, Talmud Beachistäkin tutulla äänellään. Myös rumpali Reed hoilottelee ranskan kielellä. Lisäksi lavalla käy pälpättämässä käsittämättömiä tarinoitaan tenhoavasti tanssahdellen mystinen sarvipäähahmo Rivo Paroni.

räjä_3

Kappale Kantsuralli kikatuttaa yhtä sun toista. Uskon myös, että useat kuulijat alkavat himoitsemaan Sähköviinaa. Nerokasta! Nerokas on myös keikkakokonaisuus. Missään ei ole mitään järkeä ja toisaalta tuntuu, ettei millään muulla tässä maailmankaikkeudessa ole tämän kokemuksen rinnalla enää mitään merkitystä. Tällaisesta kaikkia aisteja halailevasta, avaruushötön keskelle imaisevasta taideteoksesta pääsee harvemmin nauttimaan. Supertrippi! Enää ei ole tarvetta unelmoida rakettimatkasta Siriukseen.

LUE LISÄÄ

, , , , , , , , , , , ,

Kommentoi