Bees & Sylvi

”Älä edes yritä ekaan pariin vuoteen seksielämästäsi ’katsoa hyvää elokuvaa’ partnerin kanssa, menevät hukkaan.”

Naistenlehtien mantra on, että seksi paranee iän myötä. Hypoteesi lienee, että kun oma itsevarmuus ja tuntemus kasvavat, myös peuhaamisesta tulee aina vaan mukavampaa. Muistelukierros teinivuosille saa kieltämättä tämänhetkisen tilanteen vaikuttamaan erittäin tyydyttävältä, vaikkei tantrisia orgasmitaitoja vielä olekaan.

Teini-ikäisen minäni seksistressaukseen voi nyt suhtautua lämmöllä, mutta silloin oli kyse elämän ja kuoleman asioista, eikä oleellisiin kysymyksiin löytynyt vastauksia edes Ekin palstalta.

Tässäpä siis pari tärkeää tiedonmurusta 16-vuotiaalle (ja vähän vanhemmallekin) itselleni.

  1. Kun olet kivan tyypin kanssa “katsomassa leffaa” sen sängyllä ja asiat alkavat edetä, on ihan ok, että alushousut ovat kosteat läpi asti. Se voi olla sen toisen mielestä ihan kiihottavaakin. Sinun ei tarvitse pakonomaisesti juosta pyyhkimässä niitä kuivemmaksi vessassa, eikä se kosteus (usein) pääse farkuista läpi. Äläkä muuten edes yritä ekaan pariin vuoteen seksielämäsi aloittamisen jälkeen katsoa partnerin kanssa hyvää elokuvaa, menevät hukkaan.
  2. Vaikka ajattelisit vahingossa masturboidessa tai seksiä harrastaessa jotain satunnaista asiaa, et välttämättä ehdollistu kiihottumaan asiasta aina jatkossakin, joten sitä ei tarvitse yrittää välttää. Pakonomainen yritys olla ajattelematta Jyrki Kataista ensimmäisellä kerrallasi johtaa siihen, että ihan varmasti ajattelet Jyrki Kataista myös jatkossa.
  3. Kipu, kuivuus ja tuska yhdynnän jälkeen eivät ole normaali reaktio vaan lateksiallergiaa. Siinä meni vuosi hukkaan täysin muuten hyvää seksiä.
  4. Suihinottaessa pelkää vähemmän sitä, että puret toista ja huolehdi enemmän, ettet pure itseäsi. Muuten vietät loppuikäsi etuhampaiden kokoiset kolot ylähuulen sisäpuolella.
  5. Jos päätät jossain vaiheessa riehaantua reippaaksi irtosuhteilijaksi, ota siitä ilo irti! Paljon harvemmin katuu sitä, että pani kuin että jätti panematta.
  6. Paitsi silloin kun saa nieluklamydian. Se ei muuten sitten näy virtsatestissä, vaan se pitää ottaa erikseen kurkusta, eikä sen oireita todellakaan ole helppo erottaa, jos on yhtä aikaa poskiontelotulehdus.
  7. Klamydia paranee yleensä yhdellä antibioottiannoksella. Se ei ole maailmanloppu vaan bakteeri.
  8. Mieti vähemmän sitä, mitä toinen ajattelee sinusta ja kerro enemmän mitä sinä ajattelet partneristasi. Olet ymmärtänyt emansipaation ja feminismin väärin, jos et ikinä kerro kumppanillesi sängyssä mistä asioista pidät hänen kehossaan, vaikkei ihmisen arvo ulkonäössä olekaan.
  9. Muista, että olet väärän ihmisen kanssa, jos ette pysty nauramaan yhdessä. Mikään suoritus ei tuo samaa onnea ja hyväksynnän tunnetta kuin jaettu, intiimi nauru.
  10. Viimeisimpänä: Nauti! Kaikesta huolimatta on aivan mahtavaa päästä kokeilemaan kaikkea ensimmäistä kertaa. Mitä teetkin, niitä muistelet myöhemmin. Hapuilu, kömpelyys, pitkä hyväileminen ilman varsinaista seksiä, nopeat panot ennen kuin vanhemmat tulevat kotiin ja kaikki mitä päätätkin tehdä ovat rakennusainetta myöhemmälle elämälle. Kunnioita siis itseäsi ja kumppaniasi ja kuuntele omaa haluasi, se on harvoin väärässä.

Kuva: Riitta Supperi

LUE LISÄÄ

, , , , ,

Kommentoi