Chisu 4.3.

Chisu, The Circus 4.3.2016

Kuvat: Eira Heinämies

Chisun ihana ääni ja supertähtimäinen olemus hurmasi yleisön yhteislauluun.

  ★★★★☆ 

Mikäli yhden Suomen sujuvimman popparin olemassaolo oli unohtunut tämän muutaman vuoden keikka- ja levytauon myötä ja jos myös viime syksyn uuden levyn julkistus meni vahingossa ohi, niin viimeistään Chisu sai ansaitsemansa huomion Uuden Musiikin Kilpailussa helmikuussa madonnamaisella Tipi-tii-väliaikanumerollaan. Tällä hetkellä artisti jo keikkaileekin täyttä vauhtia kaupungista toiseen, ja kesällä kiertue-elämä jatkuu festivaaleilla pitkin maata.

Chisun tarttuvilla levyillä vuorottelevat ihastuttavasti ilo, uho, kyynisyys ja melankolia. Sanoitukset kertovat parisuhdekokemuksista tai joskus keijukaisista. Tähden lokakuussa julkaistu neljäs albumi Polaris on otettu kriitikkojen keskuudessa aivan harvinaisen hyvin vastaan. Suureellista ja yhtä aikaa hauskaa levyä pidetään muusikon tähän asti parhaimpana ja eheimpänä kokonaisuutena, lähes täydellisenä poplevynä. Myös 80-luvulta lainattuja elementtejä kiitellään kuten myös yllättävää valintaa liittää Ylioppilaskunnan laulajien mieskuoro mukaan usealle levyn kappaleelle.

SAMSUNG CSC

Loppuunmyydyllä The Circus -keikalla lavalla seisoo kouliintunut ammattimuusikko. Christel Sundberg on kasvanut täysiin mittoihinsa. Lavaesiintymisestä hohkaa varmuus, tietty rutinoituminenkin. Silti artisti on onnistunut säilyttämään olemuksessaan myös suurimpien tunteiden heräämiseksi vaaditun herkkyyden.

Chisun kirkkaaseen, vahvaan ääneen on helppo uppoutua. Niin helppo, että laulajaa kuunnellessani ja kameran zoomia säätäessäni en noteeraa sormusta, joka laulajan kädenheilautuksesta lennähtää suoraan jalkoihini. Takana heiluva fani koputtelee selkääni ja herättää minutkin tähän merkitykselliseen tapahtumaan. Poimin sormuksen, kohotan sen kysyvästi artistia kohden ja jätän lavan reunalle odottamaan paluuta omistajalleen.

SAMSUNG CSC

Chisu vaikuttaa tasaisesti kehittyvältä muusikolta, joka on saanut jo aikoja sitten koko kansan suosion. Tässä yhteydessä täytyy tietenkin vielä muistuttaa, että lahjakas nainen myös säveltää, sanoittaa, sovittaa ja tuottaa kappaleensa itse. Ja välillä tuottaa sivussa musiikkia muillekin kuten vaikka Antti Tuiskulle.

Circuksen keikalla yleisö on hurmaantunut. Uudet kappaleet Tähdet ja Ihana ovat täydellisiä bilehittejä, joita on kiva laulaa yhdessä. Myös vanhemmasta tuotannosta päästään nauttimaan, kun kuullaan muun muassa Sabotage, Kohtalon oma ja Mun koti ei oo täällä. Ja tietenkin pakollinen rallatus Baden-Baden, jonka voi leikkiä tuntuvan tuoreelta edes tuon pienen livenä esitetyn hetken verran.

Chisu 4.3.

Jaa:
Share on Facebook13Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi