10654108_710262149053917_684350631_n

Döner Harju,
Helsinki 28.8.2014

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kovatasoinen katuruoka on ollut tämän vuoden näkyvimpiä ruokamuoteja, ja etenkin Helsinkiin vuoden alussa avatusta Döner Harjusta on kohistu paljon. Huippukokkien lupaus kaupungin parhaista kebabeista ja kasvissyöjienkin muistamisesta innosti, ja paikka on ollut ilmeisesti tulvillaan asiakkaita siitä lähtien. Tätä kirjoittaessa ravintola käy kuitenkin hämmentävää terassikiistaa taloyhtiön kanssa, joten saa nähdä, onko se toiminnassa jatkossakin. Toivottavasti, sillä vallan hyvän seitanähkyn sain aikaiseksi.

Olin kuullut Döner Harjusta (Facebookissa nimellä Döner Kallio) paljon hyvää ystäviltä ja tuttavilta, mutta joiltain vegaaneilta myös hieman kritiikkiä. Pääsin itse kokeilemaan seitankebabia lounaalla rakkaan ystävän kanssa. Yllättävää kyllä, pääsimme kiireisimpään lounasaikaan heti istumaan. Väkeä tuli ja meni koko ajan, eli meillä oli tuuria ettemme joutuneet odottamaan. Otimme molemmat saman lounasannoksen, seitania kuskusin kanssa.

Seitania oli paljon, siis aivan järjettömän kokoinen läjä. Häpeän tunnustaa, että pari palaa jäi syömättäkin. Se oli hyvälaatuista ja sopivasti käristettyä, mutta kosteuttavaa kastiketta se olisi kaivannut. Päällä olevaa tomaattikastiketta olisi voinut olla lisääkin. Normaalisti annokseen kuuluu jogurttikastike, jonka tilalle ei tule vegaaniversiossa mitään, mitä jotkut vegaanituttavat ovatkin kritisoineet. Esimerkiksi harissainen soijajogurtti toimisi annoksessa mainiosti. Kastiketta!

Seitanin kyljessä oli kuskusia pähkinöillä ja rusinoilla sekä punakaalisalaattia ja säilöttyjä kurkkuja. Seitanin alla oleva lituskainen leipä oli turhan kuivaa ja vähän mitäänsanomatonta, eikä juuri kastikken vähyyden takia sillä ollut oikein paikkaa annoksessa. Meni se kuitenkin muun ohessa ja toi vähän rapeutta.

Ruoka oli oikein hyvää, ja varmasti tänne tulee palattuakin, mutta ihan kärkikastiin paikka ei noussut alueen ravintoloista. Sekä Fafa’sin että Sandron tarjonta on ainakin mielestäni vegaanille parempaa. Seitanähkyn kaipaajille oikein hyvä paikka joka tapauksessa.

Döner Harju
Fleminginkatu 23
Helsinki

Ma–to 11–22
Pe 11–23
La 11–23
Lounas ma–pe 11–15 

Facebookissa

Jaa:
Share on Facebook13Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi