Elephants From Neptune hurmaa melodisella riffittelyllään

Helsinkiin saapuva virolaisbändi tuo musiikkikentälle kaivattua vipinää kuumalla seksirockillaan.

Elephants From Neptune on yksi Viron tämänhetkisen rocktaivaan kirkkaimmista tähdistä. Bändi läväyttää kuulijoidensa korviin suuren annoksen särmää melodisella riffirockillaan. Kolme pitkäsoittoa julkaissutta yhtyettä on verrattu muun muassa stoner rockin mammuttinimeen Queens Of The Stone Ageen.

Elephants From Neptune heittelee ilmoille tenhoavia, lantiota kutkuttelevia saundeja. Vaikutteita on imaistu aina Black Sabbathista Black Keysiin, Beatlesista Shitty Beatlesiin, Ty Segallista Steven Seagaliin. Viime aikoina on luukutettu suomalaista Hurriganesia.

Bändi koostuu rehellisistä, jalat tiiviisti maassa pitävistä jannuista, jotka haluavat viettää mukavaa ja hauskantäyteistä elämää. Lavalla miekkoset ovat melkoisia sähikäisiä – seksiä uhkuva rockenergia suorastaan pursuaa heistä! Soitannasta kuultaa bändin jäsenten keskinäinen yhteensulautuneisuus, eikä kumma. Kaveerattu on jo lapsina, kuunneltu Metallicaa ja rokkailtu.

Bändin riffirockrytke on nautinnollista kuunneltavaa niille, jotka ovat kyllästyneet muovisiin ihmisiin ja musiikkiin. Nämä muusikot tekevät kaikkensa taistellakseen tylsistymistä ja kaavoihin kangistumista vastaan. Eniten biisiaihioita työstää laulaja-kitaristi Robert Linna, mutta kappaleiden rungon ympärille muodostuva houkutteleva rokkisoppa on koko yhtyeen yhteishämmentelyn tulosta. Laulujen aiheet kumpuavat jokapäiväisestä elämästä. Yllättävät coverit kuuluvat keikkasetteihin. Jätkät tuntuvat venyvän biisiin kuin biisiin.

Elephants From Neptune on kysytty livebändi, ja he ovat kierrelleet rokkailemassa useilla Euroopan klubeilla ja festivaaleilla. Nälkä rundailla uusissa paikoissa kasvaa kasvamistaan. Juuri julkaistu kolmas albumi Oh No (2016) on heittänyt seksirockin kuninkaat taas baanalle, ja tarkoituksena on keikkailla mahdollisimman monessa maassa. Bändin vaarallisentuntuinen, seksikäs säpinä maistuu runsaslukuiselle fanikunnalle ympäri Eurooppaa – ja syystä.

Elephants From Neptune (lämmittelijöinään MMSP ja Mean Street) esiintyy perjantaina 18.11.2016 Helsingin Bar Loosessa.

 

LUE LISÄÄ

, , , , , , ,

Kommentoi