Ennätys-Pride kuvina

Helsinki Pride rakasti kaupungin taas täyteen.

Kuvat: Reetta Kauranen

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajava Helsinki Pride 2016 keräsi ennätysmäärän osallistujia. Viranomaisten arvioiden mukaan marssijoita oli yli 30 000, kun viime vuonna luku oli 25 000.

 

 

 

Tunnelma tungoksessa oli riehakas ja rakkaudellinen, ja kollektiivinen hymy paistoi myös kaduille marssia seuraamaan tulleiden kasvoilta.

 

Tasa-arvoinen avioliittolaki astuu Suomessa voimaan vuoden 2017 alussa. Seuraavia kehitysaskeleita odotetaan ainakin translaissa ja äityislaissa.
EuroGames & Helsinki Pride Closing Party mainosti itseään pohjoismaiden suurimpina sateenkaaribileinä, ja Kaapelitehdas tarjosi tapahtumalle massiiviset puitteet. Iltaa juonsi kanadalais-suomalainen koomikko Jamie MacDonald, joka nauratti yleisöä riipaisevan hauskoilla kertomuksilla omasta elämästään transmiehenä.
Tampereen Työväenteatterin suurella näyttämöllä nähdään ensi syksynä maailmankuulu suurteos Cabaret. Herkullinen maistiainen musikaalista toimi kuin erityisen hyvin kohdennettu livemainostauko illan muiden musiikkiesitysten välissä.
Krista Siegfridsin odotettu show oli silkkaa kullan- ja glitterinsekaista kimmellystä, ja viimeistään Euroviisubiisi Marry Me sai yleisön menemään tuhannen Ding Dong.
“Best Drag Since 1998” -slogan lunasti itsensä mennen tullen, kun alan ykkösdiivat Jarkko Valtee ja Osku Heiskanen marssittivat kovan luokan tanssijoilla kuorrutetun shownsa lavalle. Showhat 18v -juhlashow nähdään Aleksanterin teatterissa 16.-26.11.2016.

Illan pääesiintyjänä nähtiin oma kansainvälinen superDJ:mme, legendaarinen Darude.

LUE LISÄÄ

, , , , , , , ,

Kommentoi