Sylvin reseptit
Minttusuklaakuppikakut

Näiden herkkujen jälkeen täytät uimapukusikin paremmin.

Unohda kehon trimmaaminen rantakuntoon ja suuntaa tarmosi syntisen makeiden minttusuklaakuppikakkujen valmistamiseen. Sen verran vaivaa näissä herkuissa on, että  huonon omantunnon voi siksikin luvalla heivata roskikseen (niiden “peppu piukaksi bikineihin” -ohjeita viljelevien naistenlehtien perään). Ja oi, mikä suussasulava palkinto leipojaa odottaakaan!

Ohjeen on ystävällisesti Sylville lainannut Chocochili-blogin Elina.

Minttusuklaakuppikakut (12-15 kpl)

3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl mariannerouhetta
0,5 dl tummaa suklaata rouhittuna
0,5 tl piparminttuaromia
0,5 tl vanilja-aromia
1 dl margariinisulaa
3 dl soija- tai kauramaitoa

Suklaakuorrute:
1 dl margariinia
6 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
n. 3,5 rkl soija- tai kauramaitoa
pari tippaa vanilja-aromia

Minttukuorrute:
0,5 dl margariinia
3 dl tomusokeria
n. 1,5 rkl soija- tai kauramaitoa
1/4 tl piparminttuaromia
pari tippaa vihreää elintarvikeväriä

1.  Sekoita kuivat aineet yhteen.
2 . Sekoita toisessa kulhossa margariinisula, soijamaito ja aromit. Lisää kuivat aineet nesteeseen parissa erässä.
3.  Lusikoi taikina muffinsivuokiin (jätä vuokiin noin 1/4 kohoamisvaraa) ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja tee sitten kuorruteet.
4. Tee kaksi erillistä kuorrutetta ja yhdistä ne vasta pursotinpussissa. Lisää kuorrutteisiin nestettä vähän kerrallaan, jotta siitä ei tule liian löysää. Säilytä  valmiit kuppikakut jääkaapissa.

   

Kommentoi