Rufus Wainwright - Out Of The Game Lyrics_monsterlyricsblogspot

Rufus Wainwright:
Out Of The Game

Decca
25.4.2012

 ★★★★☆ 

Popimpi Rufus ei ole huonompi Rufus.

Kanadalais-yhdysvaltalainen muusikko Rufus Wainwright löi seitsemännellä studioalbumillaan hynttyyt yhteen tämän hetken kuumimman tuottajan Mark Ronsonin kanssa. Muun muassa Adelen, Amy Winehousen ja Duran Duranin levyjä tuottaneen Ronsonin vaikutus kuuluu Wainwrightin Out Of The Game -albumilla entistä vahvempana pop-biittinä.

Wainwright ei ole kuitenkaan unohtanut juuriaan tai leimallista tyyliään – läsnä ovat edelleen rennot folkvivahteet ja tunteelliset oopperaosiot. Sanoitukset ovat Wainwrightille tyypillistä arjen, ihmissuhteiden ja (kärsivän) rakkauden kuvauksia. Myös viittaukset politiikkaan, yhteiskuntaan ja kulttuuriin ovat tuttua Rufusta.

Levyn nimeksikin nostettu aloitusraita Out Of The Game on kuin pehmeä laskeutuminen johonkin järisyttävään. Samoin kuin kakkoskappale Jericho, Out Of The Game kumartaa osittain 1970-luvun diskomelodioiden sekä juurevan folkin suuntaan.

Kosketin- ja puhallinsoittimet tulevat vahvasti esiin kolmosraita Rashidassa, kun taas neloskappale Barbaran ytimen muodostavat vinkeät kitarasoundit ja letkeän popmaiset bassot. Levyn vähän liiankin lempeä meno vaihtuu ketterien siltakappaleiden, Welcome To The Ballin ja oopperamaisen Montaukin kautta vaikuttavampaan ja intiimimpään suuntaan.

Bitter Tears on jo ehtaa Wainwrightia, syntikkapainotteista poperaa, eli poppia ja oopperaa, kun taas häpeämättömän sentimentaalinen ja nostalginen Respectable Dive antaa hyvän kuvan Wainwrightin ilmiömäisestä sanoituksen ja sovituksen yhdistämisestä. Perfect Man puolestaan esittelee taitavan laulajan äänen eri ulottuvuuksia.

Levyn ehdoton kohokohta on herkällä kitaraintrolla alkava, huikean kaunis balladi Sometimes You Need. Kappaleesta kannattaa etsiä Wainwrightin live-esityksiä, joita on jo kertynyt monta kappaletta esimerkiksi YouTubeen.

(Jos ei jaksa etsiä, voi katsoa vaikka tästä. -toim.huom)

Wainwrightin elämänkumppanille Jörg Weisbrodtille omistettu Song Of You ja laulajan vuonna 2010 kuolleelle äidille Kate McGarriglelle kirjoitettu Candles päättävät levyn vähäeleisen tyylikkäästi. Candlesissa vaihtuvaa tunnelmaa tarjoavat irlantilaiset säkkipillit.

Out Of The Game on yhdistelmä ranskalaista chanson- ja amerikkalaista evergreen-perinnettä, joihin Wainwrightin vivahteikas tenoriääni sopii täydellisesti. Melodinen fiilistelylevy on passelia kesäillan musiikkia haikeamielisille. Ainoa hieman vaivaava seikka on melodiakulkujen liiallinen yltäkylläisyys, joka ei sinällään ole kuitenkaan negatiivinen asia.
Aiemmin niin pakahduttavan melodramaattinen Wainwright lienee seestynyt yksityiselämänsä onnellisten tapahtumien – sielunkumppanin löytymisen ja esikoislapsen syntymisen – jälkeen. Surullisista teemoista huolimatta levy on yleistunnelmaltaan valoisa.

Kuuntele Out Of The Game Spotifysta:

Jaa:
Share on Facebook4Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi