1553_frontcover-200

Pienissä häissä

(You May Not Kiss the Bride, USA 2011)
O: Rob Hedden 
N: Dave Annable, Katherine McPhee, Kathy Bates, Mena Suvari, Rob Schneider.
K12
Julkaisu: 6.6.2012

 ★☆☆☆☆ 

Tämä arvostelu toimikoon varoituksena.

Oudosti suomennetulla amerikkalaiskomedialla on yhtä vähän tekemistä Jare & VilleGallen ärsyttävän Häissä-kesähitin kuin elokuvataiteen kanssa. Siinä missä suomiräppäreiden termi viittaa kännäämiseen, elokuva Pienissä häissä on valitettavasti juuri sitä, mitä sen dvd-kansien promokuvat antavat ymmärtää: halpaa ja hengetöntä sekoilua, joka on häthätää maskeerattu romanttiseksi poika-tapaa-tytön-tarinaksi.

Käsittämättömän epäuskottavassa juonessa lemmikkieläinvalokuvaaja Bryan (Perhesiteet-sarjasta tuttu Dave Annable) sotkeutuu kroatialaisen rikollispomon perheongelmiin ja päätyy naimaan tämän tyttären Mashan (American Idol -kisaajana ja laulajana paremmin tunnettu Katherine McPhee). Häitä seuraa toteutukseltaan surrealistisen karmea häämatkasekoilu, jossa yritetään sekoittaa katsojan pää lopullisesti muka-parodisella toimintaosuudella.

Toinen toistaan tökerömmissä sivurooleissa keikkuvat muun muassa Oscar-voittaja Kathy Bates, kovanaamarooleista tuttu Vinnie Jones ja ääliökomedioiden kuningas Rob Schneider. Heidän merkitystään on tässä täysin turhaa selittää.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Rob Heddenin tuotosta ei voi edes kutsua kalkkunaviihteeksi, koska siinä ei ole huumoria nimeksikään. En nauranut kertaakaan tätä elokuvaa katsoessani, haaveilin sen sijaan viimeviikkoisesta hammaslääkärireissustani. Toivoa sopii, ettei Hedden saa enää koskaan kiduttaa katsojia hirvittävillä tekeleillään.

Älä siis, hyvä lukija, katso tätä sontaa. Katso sen sijaan vaikkapa elokuussa AVAlla alkava herkullinen musikaali-draamakomediasarja Smash, jossa Katherine McPhee tekee sen, minkä parhaiden osaa – laulaa.

Jaa:
Share on Facebook4Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi