Kossuvissy

"Kossuvissyn resepti ei ole vaikea, ja sen sekoittaminen onnistuu tilanteessa kuin tilanteessa. Serustelujuomaksi tarkoitettu cocktail kannattaa sekoittaa korkeaan lasiin."

Klassikko.

Kossupullolla on armoitettu paikka suomalaisen miehen keittiönpöydän juuressa. Kun siihen lisää vissyn, saa salonkikelpoisen drinkin. Kossuvissy todentaa uskomuksen, että kaksi ei-niin-kummoista  juomaa yhdistämällä saa yhden mainion drinkin.

Kossun pistävä maku sulaa vissyn kupliin, ja sekoitus menee vaikka janojuomasta. Tosin siinä sen pettävyys saattaa piilläkin. On ihme, ettei juoma ole jo hipsterijoukon ylistämä, niin jyrkästi se on tuomittu cocktaillistojen ulkopuolelle.

Helsingin Kalliossa juomalla on oma kannattajajoukkonsa, joka taitaa istua Tenkassa. Siellä kun huhun mukaan kuluu korillinen kossua illassa.

Kossuvissyn resepti ei ole vaikea, ja sen sekoittaminen onnistuu tilanteessa kuin tilanteessa. Serustelujuomaksi tarkoitettu cocktail kannattaa sekoittaa korkeaan lasiin.

4cl Koskenkorvaa
Vissyvettä oman maun mukaan

Valmistus: kaada viina lasiin ja vissy päälle. Sekoita lusikalla.
Tarjoilu: korkeasta lasista Gin Tonicin tapaan. Koristeeksi voi lisästä sitruunaviipaleen. Jäitä juojan maun mukaan.

Kossuvissy on parhaimmillaan nautittuna suomalaisromanttisen musiikin soidessa taustalla. Leevi and the Leavings todennäköisesti suosi Kossua kirkaana, mutta uskoisin, että vissynkin kera juomaa on siemailtu.

LUE LISÄÄ

, , , , , , ,

Kommentoi