Sylvin joulukalenteri
Luukku 13

Sylvin joulukalenterissa neuvotaan, minkä jouluvalmistelun voit juuri tänään jättää tekemättä.

TO 13.12. Uudistettua Lucian päivää!

Tänään kouluissa kynttiläkruunua sovitellaan huolella valikoitujen tyttölapsien päähän. Vasta hiljattain Suomessa nousi kansanliike lasten missikisoja vastaan. Vaan meillähän on ollut sellaiset jo iät ajat Lucian päivänä: Luciaksi valitaan aina se kaunein ja suosituin tyttö, jolla mieluiten on pitkät vaaleat hiukset. Olisiko aika päivittää perinne? Miksei luokan rohkein tyttö? Se takarivin goottipunkkari?  Eikös marttyyriksi tulla juuri rohkeudella?

Ja sitäpaitsi Luciahan oli sokea. Eikö se Suomen virallinen Lucia voisi olla näkövammainen?  Mukavaa toki on, että juhlinnan kohteena on naispuolinen pyhimys. Mutta pitäisikö kouluissa ja työpaikoilla jättää tukematta missi-instituutiota ja valita kruunua kantamaan se rohkein nainen.

Ja päästäkää pojatkin kulkueeseen!

EDELLINEN LUUKKU: KE 12.12.

SEURAAVA LUUKKU: PE 14.12.

Kommentoi