Bar tiski vaaka

Mikkeller – Kööpenhaminan humalataivas

Kuvat: Anna Kolehmainen

Jos olet Kööpenhaminassa ja on aikaa vain yhteen, ota kuitenkin useampi. 

Mikkellerin panimon baarin oveen on teipattu käyttäytymisohjeet englanniksi: ”älä tupakoi sisällä, älä rähise kadulla” yms. Meitä alkaa jo valmiiksi vähän hävettää, vaikka muistutamme enemmänkin söpöjä, innokkaita japskiturreja ottaessamme noin sataa kuvaa itsestämme baarin edessä. Ja hyppiessämme tasajalkaa innostuksesta nähdessämme oluthanarivin. Mikkelleriin ollaan oltu tulossa jo pitkä aika.

Ohjeet eivät ole mikään ihme – yli puolet baarin asiakkaista ovat kesäisin ulkomaalaisia. Suurin osa ruotsalaisia, ja kaikkihan me tiedämme, miten NE käyttäytyvät kun pääsevät ulkomaille. Niin ruotsalaisia kuin muitakin turisteja vetävät Mikkelleriin upeat oluet, mutta ennen kaikkea se nerokkaan seikkailumielinen ja avarakatseinen ote, joka Mikkellerillä oluen panemiseen on.

Pihalla 2 vaaka

Baari sinänsä on täydellinen paikka. Hanasta löytyy 20 vaihtuvaa olutta, joista kymmenen on Mikkellerin omia, ja pullotuotteita valikoimassa on periaatteessa yli 300. Joten tovin täällä jaksaa maistella. Tunnelmaa ei suinkaan huononna se, että olemme Kööpenhaminassa ja baari on täynnä niitä kuuluisia, komeita tanskalaisia miehiä – ja palvelu tiskin takanakin on yhtä kaunista kuin asiantuntevaakin. Mutta illat eivät mene ainoastaan hihittelyksi. Sylvin asiantuntijaraati Anna K., Hanna K, ja Paula O. (joka lähinnä osallistui kirjoittamalla ja humaltumalla) arvioivat ja suosittelevat illan aikana kolme Mikkellerin olutta – rakkaudella, intohimolla ja peräänantamattomalla humalahifistelyllä.

 

Sylvin olutraadin valinnat:

Belgium Tripel / Mikkeller

9 %

Vahvuudestaan huolimatta perinteisen belgetyyppisessä oluessa ei maistu alkoholi. Tuoksu on kevyen hedelmäinen ja hiivainen. Hapot ovat ihastuttavat, shampanjamaiset. Maku on hienostunut, salmiakkinen – fiilis on kuin joisi vähän parempaa olutta. Belgium Tripel saa olon tuntumaan prinsessaiselta, eli kannattaa pistää päälle paremmat vaatteet ennen kuin korkkaa. Suosittelemme tätä ehdottomasti jaettavaksi vahvuutensa takia, paitsi tietysti jos toiveissa on kumppanin hellälle mielelle saattaminen.

Ratebeer -pisteet: 85

Crooked Moon Tattoo Douple IPA / Mikkeller

9 %

Tuoksu on mielenkiintoinen ja ihana. Se ei kokonaisuudessaan ole kovin vahva, mutta sitäkin ipaisen lupaavampi. Maku on pihkainen, katajainen, havuinen. Alku- keski ja jälkimaku ovat hyvin erilaisia, mutta pysyvät tasapainossa. Maun elinkaari on viehättävä ja vahva, erityisesti jälkimaku viipyilee pitkään – tekee mieli imeskellä kieli kuivaksi. Raati joisi tätä ihanaa IPAa saunanpuhtaana kesäöisen järven rannalla.

Ratebeer -pisteet: 95

Ikkuna 2 vaaka

19 hops / Mikkeller

6,8 %

Tämä designolut on raadin ehdoton suosikki ja demokratian riemuvoitto. Mikkeller äänestytti single hop -sarjansa 19 olutta suosituimmuusjärjestykseen ja teki niistä oluiden oluen käyttäen humaloita suhteessa niiden suosioon. Syntyi taivas. Tuoksu on minimaalinen IPAksi, aavistus hunajaa ja sitruunaa. Maku taas on yhtä humalan ilotulitusta, yleistunnelma on kevyt, mutta humalat pyörivät maun taustalla kuin kaukaiset kaiut. Tämä olut lunastaa täysin upeat lupaukset. Se on raikas, ei lainkaan kitkerä, ja viehättävän hennot humalan maut viipyilevät suussa. Olut kuin moninkertainen orgasmi – myös erinomainen seksin korvike. Raati hurraa!!!

Ratebeer -pisteet: 98

Tammikuu on tahmakuu!

Joulukuu oli stressaava ja työtä täynnä: valmisteluja vaativia juhlapyhiä, toisten passaamista ja hyvän lähimmäisen esittämistä lahjatta jäämisen pelossa.

Olet hemmottelun ansainnut ja tammikuussa on sen aika.

Syö sitä, mistä nautit eniten, vietä vapaa-aikasi juuri niin kuin todella haluat: avaa televisio, sipsipussi, olutpullo, oma housunnappi, kumppanin housunnappi ja antaudu nautintojen vietäväksi!

Tammikuun aikana Sylvi auttaa sinua siirtymään heilumisesta hedonismiin. Siivota ja suorittaa ehtii myöhemminkin.

Jaa:
Share on Facebook41Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi