West Lake Tea House
Helsinki 21.11.2013 LOPETTANUT

"Kulhossa oli puolikas viillelty munakoiso, joka oli uppopaistettu kokonaan ilman leivitystä niin, että kuuma liemi oli sitten viiltojen kautta päässyt tunkeutumaan sen sisuksiin. "

Parhaimmillaan hyvä ateria voi pysäyttää ajan, rauhoittaa mielen ja työntää muun maailman hetkeksi sivuun. Pikaisestikin nautittuna ruualla on tämä magiansa, jos se on vain tarpeeksi hyvää. Aika harvoin tämä tulee kuitenkin koettua.

Juna oli myöhästynyt pahasti, ja minulla oli hirveä kiire Tieteiden talolla pidettävään seminaariin. Ateria oli kuitenkin jäänyt junan kenkkuilun vuoksi väliin, joten oli pakko syödä nopsaan jotain. Onneksi monen ystävän suosittelema kiinalainen teehuone ja ravintola West Lake Tea House oli sopivasti vastapäätä Tieteiden taloa, joten sain kokeiltua samalla uuden ruokapaikan. Toisaalta kismitti se, että minulla olisi aikaa kokeilla vain yhtä ruokaa – ravintolan lista kun oli erittäin mielenkiintoinen.

West Lake Tea Housea on kiitetty siitä, että sen ruoka ei ole länsimaistettua kiinalaista kastikehöttöä vaan aidon kiinalaisen ruuan tyylistä. Älkää kysykö minkä alueen keittiön, sillä en ole koskaan käynyt Kiinassa tai päässyt kokeilemaan eri alueiden keittiöitä ravintolassa. Tai nyt olen, yhtä.

Niin moni ystävä oli kehunut paikan munakoisoruokaa, että pakkohan sitä oli kokeilla. Paikka oli tyhjillään, joten minua palveltiin nopeasti, englannin kielellä tosin. Ruoan valmistus tuntui kestävän kauan, mutta koska silmäilin hermostuneena kelloa, ajantajuuni tuskin voi luottaa. Mutta kun ruoka saapui eteeni, kaikki muu unohtui.

Korianterin, hyvän soijakastikkeen ja mausteiden tuoksu ympäröi minut. Kulhossa oli puolikas viillelty munakoiso, joka oli uppopaistettu kokonaan ilman leivitystä niin, että kuuma liemi oli sitten viiltojen kautta päässyt tunkeutumaan sen sisuksiin. Tämä oli paras munakoisoruoka jota olen kuunaan maistanut. Ei hyvänen aika. Riisi olisi voinut olla hieman sitkeämpää, jotta sitä olisi ollut helpompi syödä puikoilla, mutta mausteliemen kanssa siitä tuli huumaavan hyvää.

Oikea maailma muistutti lopulta olemassaolostaan, mutta pienen hetken sain olla ruuan hellittävänä jossain ihan muualla. Kiitos.

West Lake Tea House
Kirkkokatu 5
Helsinki
ma-ti 11–21
to-pe 11–21
la 14–22
su 14–20

West Lake Tea House Facebookissa

LUE LISÄÄ

, , , , ,

Kommentoi