Zhou’s Place
Tampere 8.1.2014
LOPETTANUT

"Tällaista kiinalaista ruokaa on kaivattu pitkään Tampereelle."

Vieraileva toimittaja kirjoittaa ravintoloista vegaaninäkökulmasta. Hänkin on kovin, kovin nälkäinen.

”Zhoun paikka” perustettiin tavallisen huono-onniseen ravintolakiinteistöön, jossa on ollut sitä ennen ainakin kaksi muuta kiinalaista ravintolaa, kenties useampiakin. En siksi juuri kiinnostunut, kun uudet keltaisena hehkuvat kyltit ilmestyivät Tammelantorin kulmalle. Edellisestä paikasta oli saanut ihan kohtuullista länsimaistettua kiinalaista ruokaa, eli sitä samaa usein rasvaista ja makeaa ruokaa, joka on parhaimmillaan ihan okei mutta niin kaukana esimerkiksi West Lake Tea Housen makumaailmasta.

Useat ystävät kuitenkin kehuivat tätä paikkaa, ja paljon Kiinassa käynyt rakas ystäväni totesi, että hän oli saanut Zhoulta ensimmäisen kerran Tampereella liki aitokiinalaisia makuja. Kävimme vaimon kanssa hakemassa noutoruokaa ja olimme erittäin tyytyväisiä. Kasviskevätkääryleet olivat liki parhaita Suomessa saamiani. Niissä oli maukkaalla kastikkeella kostutettua tofu-kaalipaistosta, ei sitä tavallista hieman mautonta kasvisseosta. Rapeita nuudeleita tai jotain muuta suutuntumaa tuovaa kaipasin mukaan, mutta erinomaista silti. Annokseksi valitsin szechuan-tofun. Se oli yllätys: yhtäältä paahteinen, jopa grillattu sivumaku ja hienostunut pippurinen polte, toisaalta jopa raikas ja kevyt vaikutelma.

Arviota ei kuitenkaan voi kirjoittaa noutoruuan perusteella, joten kävin tänään kokeilemassa listaruokia kolmen ystäväni kanssa. Kolme meistä tilasi mapo-tofua, jota minulle oli kehuttu, yksi mainitun szechuan-tofun. Kokeilin myös uudelleen kevätkääryleitä. Ne olivat jälleen herkullisia, joskin liian rasvaisia. Täyte oli myös erilainen, sienipohjainen, mikäli maistoin oikein.

Mapo-tofuannos oli ihastuttava yllätys. Pöytään tuli iso syvä lautasellinen täynnä tofua ja kastiketta, jossa oli kunnolla aitoa szechuanpippuria (joka tunnetaan myös monilla muilla nimillä). En ollut koskaan päässyt maistamaan sitä kunnolla käytettynä. Kuten olin ymmärtänyt kuvauksista, sen tulisuus on aivan omaleimaista, hieman turruttavaa mutta monivivahteista. Myös szechuan-tofuannos oli loistavaa, jopa parempaa kuin noutoannoksena tilaamani.

Toivottavasti Zhou pitää linjansa, sillä tällaista kiinalaista ruokaa on kaivattu pitkään Tampereelle, ja kyllä paikka nousee muutenkin suosikkikiinalaisten kärkijoukkoon koko Suomessa. Palvelu on ystävällistä ja osaavaa, joskin joskus kannattaa siirtyä englantiin selvyyden vuoksi.

Zhou’s Place, Chinese Restaurant
Tammelantori, Pinninkatu 32
Tampere
ma-pe 10.30–22.00
la 11.00–23.00
su 10.00–22.00

Zhou’s Place Facebookissa

LUE LISÄÄ

, , , , , , , ,

Kommentoi