Hyvä kurkku Roomassa, osa 7: Broccoletti

"Ihan turha on odottaa minulta analyyttistä etäisyyttä ja kylmän objektiivista arviota."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Hyvä on, myönnetään, Broccoletti oli yhdellä Rooman-reissullamme naapuriravintolamme ja sen omistaja on lähes ystävämme. Tutustuimme Broccolettiin vuonna 2012 asuessamme Montin kaupunginosassa kaksi viikkoa. Kävimme siellä syömässä neljä kertaa. Tällä reissulla nautimme talon antimista kolme kertaa. Ihan turha on siis odottaa minulta analyyttistä etäisyyttä ja kylmän objektiivista arviota. Lukkarinrakkauttahan tämä.

Ystävyyden ja nostalgian lisäksi pidämme Broccolettista yksinkertaisesti myös siksi, että siellä tehdään erinomaista ruokaa. Se on varmasti ensimmäinen paikka, johon menemme seuraavalla reissullamme, jos joskus vielä pääsemme Roomaan, ja varmaan viimeinenkin. Olemme pudottaneet useita vanhoja suosikkejamme vakiravintoloiden listalta, mutta Broccoletti pysyy jaetulla kolmoiskärkisijalla. Kaikki on aina todella hyvää.

Broccoletti ei ole kasvisravintola eikä edes erityisen kasvispainotteinen, mutta se käyttää luomutuotteita ja suosii lähituotantoa – erityisesti pitää mainita Lazion alueelle keskittyvä viinilista, jossa on mahtavia löytöjä. Ravintolassa tarjotaan erinomaista talon omaa leipää. Pidämme etenkin heidän nopeasti uppopaistetuista focaccia-palasistaan.

Kala- ja lihapainotteinen ruokalista vaihtuu joka päivä, mutta useimmiten joukossa on kasvispasta. Saimme maistaa tällä kertaa niin erinomaista kasvispastaa, että pelkästään sen vuoksi Broccolettista kannatti kirjoittaa. (Iltahämärässä emme valitettavasti saaneet annoksesta kovin onnistunutta kuva, valitan.)

Orrecchietten kanssa tarjottiin makeaksi ja mehukkaaksi haudutettua paprikakastiketta, jossa oli mukana varmaankin sipulia ja tomaattia. Vastapainon makeudelle toivat murskatut suolatut mantelit. Tämä annos meni kirkkaasti suosikkivegaanipastojen kärkikastiin. Jotain tällaista täytyy kokeilla valmistaa itsekin.

Aterioidessamme ravintolan omistaja palveli paikallista miestä, joka halusi juuri tietyllä reseptillä tehdyn kantarellipastan. Ei ongelmaa, tietenkään. Eli jos listalta ei satu löytymään kasvispastaa, sellainen onnistuu varmasti.

Vegaanille Broccolettia ei siis voi varsinaisesti suositella illallispaikaksi, mutta käykää nyt ihmeessä juomassa hyvää Lazion viiniä ja syömässä herkullinen pasta-annos. Voitte käydä jälkiruoalla Gelateria dell’Angelettossa, ja jos jäi vielä vähän nälkä, Forno Milvio on ihan lähellä.

Broccoletti
via Urbana 104
Rooma

ma suljettu
ti–su
lounas 12.30–15
illallinen 19.30–23.30

Kotisivut: www.ristorantebroccoletti.it

LUE LISÄÄ

, , , , , , , , ,

Kommentoi