HO’s Food, Helsinki
9.1.2015

"Dippikastikkeita oli useita, mutta parhaiten jäi mieleen seesamisiementahna, joka oli niin hyvää, että minua itketti. Itkettää nytkin."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kiinassa monta kertaa asunut ystäväni oli kehunut Kalasataman lähellä Teurastamon tiloissa toimivaa HO’s Foodia ja mainostanut etenkin sitä, että sieltä saisi vegaanista hot pottia. Hot pot -annokseen kuuluu lämpölevyllä kiehuva makuliemi, jossa aterioija kypsentää erilaisia aineksia, joita sitten dipataan kastikkeisiin. Olin syönyt tämäntyylistä ruokaa vain kerran aiemmin, ja odotin kokemusta innolla.

Minun oli tarkoitus käydä HO’s Foodissa jo lokakuussa niin & näin -tovereideni kanssa, mutta sairastuin. Sain kuulla paljon kehuja paikan ruuasta, ja intoni sen kuin kasvoi. Otin vahingon takaisin tammikuussa Tieteen päivien aikana, kun pääsimme aterioimaan porukalla.

Meidät otettiin vastaan iloisesti ja ystävällisesti, ja lievistä kielivaikeuksista huolimatta kommunikaatio sujui, sillä yritystä ja inhimillistä lämpöä ei puuttunut. Annosten vegaanisuuden tarkistaminenkin onnistui mainiosti.

Päätimme ystäväni kanssa jakaa vegaanisen hot pot-annoksen ja tilata alkuun erilaisia dim sumeja, usein höyrytettyjä tai uppopaistettuja pieniä ruoka-annoksia. Keskityimme erilaisiin mykyihin eli raviolia muistuttaviin taikinakääröihin (englantilaiseen nimeen dumpling törmännee nykyään valitettavasti useammin). Tilasimme höyrytettyjä vihannesnyyttejä ja pinaattikääröjä sekä uppopaistettuja tofutyynyjä ja maissitofunyyttejä. Viimeksi mainitut olivat tajuttoman hyviä, ja kaikki joka tapauksessa hyviä. Olin maistanut dim sumeja vain kerran tai pari aikaisemmin, mutta nyt sain ensimmäisen kerran oikeasti hyviä.

Hot pot oli kuitenkin illan sankari. Tummassa kiehuvassa liemessä oli tofua ja vihanneksia, ja saimme keitellä sen joukossa kaikenlaista sienistä tofuun, kaalista yubaan eli eräänlaiseen tofulehtitaikinaan, joka on kerätty soijamaidon keittämisessä syntyvistä kalvoista. Dippikastikkeita oli useita, mutta parhaiten jäi mieleen seesamisiementahna, joka oli niin hyvää, että minua itketti. Itkettää nytkin.

Lie sanomattakin selvää, että tämä oli yksi elämäni parhaista ravintolakokemuksista. Aivan käsittämätöntä, että näin hyvää kiinalaista vegaaniruokaa on tarjolla. Menkää nyt helsinkiläiset tuonne syömään niin usein kuin voitte, että tämä nerokkuus menestyy ja säilyy!

HO’s Food
Työpajankatu 2a R 1d
Teurastamo
Helsinki

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, , , , , ,

Kommentoi