10863701_766370660109732_1566308338_n

Pinto Bstaurant,
Helsinki 11.12.2014

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Helsinkiin on tullut paljon uusia kiinnostavia ruokapaikkoja, ja lisää tulee koko ajan. Sörnäisissä oleva thairuokaravintola Pinto Bstaurant on siitä harvinainen tapaus, että ehdin käydä siellä melko tuoreeltaan sen auettua. Rakas ystäväni on töissä melkein kulman takana, joten tämä sopi hyvin lounastapaamiseen.

Minulta kesti hetken löytää ravintola, sillä etsin tietysti ulkoasultaan tyypillistä thaipaikkaa, mutta Pintolla on oma hillitty ”lajityypitön” ilmeensä. Tilasimme kaksi lounasannosta – kaikki lounasannokset on mahdollista saada vegaaniversioina – eli massaman-tofua ja basilikatofua. Seinälle liitutauluun kirjoitettu iltalista näytti todella mielenkiintoiselta, koska siinä ei ollut vain perusjuttuja. Kolmen erivärisen curryn sijaan on esimerkiksi seesamtofua, mustapippurikastiketta ja monia muita harvinaisuuksia. Paikan papaijasalaatti on kuulemma erinomaista, joten minun täytyy palata pian ilta-atrialle.

Saimme ensi alkuun mehevän ja monipuolisen talon salaatin. Näin hyvää kaupan päälle annettavaa lounassalaattia en ole nähnyt varmaan missään.

10819149_766370656776399_674940417_n

Massaman-tofu oli rakenteeltaan hyvin erilaista kuin aiemmin maistamani – joskaan en ole syönyt sitä monta kertaa, koska sitä ei saa kotiseudulta. Tampereen thairuokatilanne on surkea etenkin kasvissyöjälle (saa antaa vinkkejä, jos olen väärässä). Kastike oli liemimäisempää, mutta maapähkinä maistui annoksessa hyvin. Tofu oli keltaista, maustunutta ja sen rakenne oli hyvä. Esimerkiksi Turun erinomaisessa Maneeratissa tofun rakenne oli selvä miinus.

Ystäväni tilaama basilikatofu oli herkullista. Siinä oli käytetty laadukkaita, taiten leikattuja ja hyvin kypsennettyjä vihanneksia, joiden kypsymisajoista oli selvästi pidetty huolta. Liemessä erottuivat eri ainekset, mutta samalla siihen oli saatu yhteen sointuva ”kanaliemimäinen” aromi.

Pinto on vähintään samaa tasoa kuin Tuk Tuk. On aika hurjaa, että kaksi näin kovaa thairavintolaa löytyy lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan, puhumattakaan muista Kallion ja Sörnäisten herkuista. Koskahan Tampereelle saadaan ensimmäinen tasokas thairavintola?

Pinto Bstaurant

Vilhovuorenkatu 3

Helsinki 

Facebookissa: https://www.facebook.com/PintoBStaurant/timeline

Jaa:
Share on Facebook40Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi