m_Rulla1

Rulla, Helsinki
23.1.2015

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olen intohimoinen kevätrullien ystävä, mutta viime vuosina olen ihastunut myös vietnamilaistyylisiin kesärulliin eli riisipaperirulliin, joita ei ole uppopaistettu. En oikein muista, missä tutustuin niihin ensi kertaa. Todennäköisesti jossain kokkiohjelmassa, ja kokeilin niiden tekemistä kotona. Joka tapauksessa olemme tehneet niitä vaimon kanssa monta kertaa, ja pidämme niistä kovasti.

Ravintolassa olen syönyt kesäkääryleitä harvoin. Tampereella niitä sai edesmenneestä ja kaivatusta Ho Xuanista, ja Helsingissä olen syönyt niitä Sen Chayssa (pahoittelenkin tässä samalla arviossa käyttämääni ilmaisua ”tuorekevätkääryle” – en tiedä mikä minuun on mennyt, koska aivan hyvin tiesin oikean nimityksen). Kummankin kääryleet olivat ihan okei, mutta kotona tehdyt ovat parempia.

Kuulin tammikuussa, että Helsingissä toimii kesärulliin erikoistunut ravintola Rulla. Oletin, että se on uusi paikka, mutta näköjään se on avattu jo kesällä 2012. Vegaaniystäväni, jolta saan paljon vinkkejä kaupungin ruokapaikoista, ei kuitenkaan ollut vielä käynyt siellä, eli ilmeisesti tieto vegaanisista annoksista oli alkanut vasta levitä.

Rulla toimii Nudge-designtavaratalon yhteydessä Yrjönkadulla. Ruoka valmistetaan ja myydään pieneltä tiskiltä, jonka vieressä on pöytänurkkaus. Pääsin käymään Rullassa Educa-tapahtuman aikaan lounastauolla, mikä oli mukavaa, koska rullien ohella myös paikan salaatit ja keitot kiinnostivat. Henkilökunta oli ystävällistä ja avuliasta, suorastaan pirteää, mutta ei häiritsevästi.

Tarjolla oli kolme vegaanista rullaa: siitakesieni-fenkoli, chipotle-munakoiso-pähkinä-sieni sekä avokado-sitruuna-cashew. Rullat ovat melko pieniä, ja yksinään 2,5 euron hinta olisi turhan suolainen. Lounastarjouksissa hinta jää kuitenkin sopivaksi. Otin halvimman vaihtoehdon, johon tuli kolme rullaa sekä salaatti tai keitto – hinta noin kympin. Päivän salaatissa oli bataattia, cashewpähkinää ja kikhernettä, ja valitsin sen. Päätin kokeilla myös pientä lasillista päivän viiniä.

Rullat olivat ehdottomasti parhaita ravintolassa saamiani. Etenkin siitakkeen maku ja omaleimainen tuntuma tulivat hyvin esiin. Dippaamiseen oli sienisoijaa ja herkullista pähkinäkastiketta. Se muistutti Ho’s Foodin seesamidippiä, mutta aivan niin erinomaista se ei sentään ollut. Pähkinäkastiketta jäi rullien jälkeen yli, ja se sopi myös bataatinpalasten kanssa.

Salaatti oli hyvää mutta ei erikoista. Se sopi kuitenkin rullien rinnalle hyvin. Viinistäkin pidin, mutta minähän en mikään asiantuntija ole.

Tännekin täytyy päästä joskus uudestaan.

Rulla
Yrjönkatu 30, Helsinki
ma-pe 11-19
la 11-18
Lounas ma-pe 11-15

Kotisivut

Facebookissa

Jaa:
Share on Facebook12Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi