m_HankoSushi

Hanko Sushi, Turku
19.3.2015

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kuten mainitsin taannoin, minulla oli jonkin aikaa kammo ravintolasushia kohtaan. Ainoa varsinainen sushipaikan arvio tällä palstalla on muutenkin ollut Sushibar + Wine Helsingissä, joka oli ihan okei mutta ei säväyttänyt suuremmin. Olin napannut vinkin Turun Hanko Sushista to eat -listalleni jostain verkkokeskustelusta, joten päätin kokeilla sitä puhereissullani. Tajusin vasta sittemmin, että se onkin osa isoa sushiravintolaketjua. Mutta toisin kuin voisi olettaa, tämä ei ollutkaan huono asia.

Olin liikkeellä lounasaikaan. Tarjolla oli erikokoisia vaihtoehtoja, ja päätin ottaa 12 sushipalan mediumin (12,50 €). Kun kyselin kasvisvaihtoehtoa, myyjä osasi heti kysellä ruoan vegaaniudesta, mikä oli rauhoittavaa, sillä erilaisia kalavalmisteita käytetään japanilaisissa ”kasvisruuissa” paljon. Misokeitto jäikin tämä takia pois lounaastani.

Lounaan kylkeen sai kupillisen paahteista teetä, joka sopi ruokajuomaksi mainiosti. Sain eteeni monipuolisen valikoiman, jossa oli kolme kurkkumakia, kolme uramakia kurkulla ja ohuella uppopaistetulla tofulla (aburaage) sekä seesaminsiemenillä kuorrutettuna, pari inarisushia, paprikanigiri, kaksi avokadonigiriä sekä wakame-merileväinen gunkan. Mukavan monipuolista siis.

Susheista gunkan oli ehdottomasti paras, ja wakame oli ehkä parasta maistamaani tähän mennessä. Avokado oli myös poikkeuksellisen hyvälaatuista. Tofu uramakien sisällä oli hauska uutuus. Mainittakoon erikseen, että annoksen kyljessä oleva inkivääri oli poikkeuksellisen hyvää, juuri sopivassa tasapainossa rapean ja marinoidun pehmeän välillä.

Tämä oli oikein hyvä vegaanisushikokemus ja kaiken lisäksi järkevän hintainen.

Hanko Sushi
Eerikinkatu 17
Turku

ma–pe 11–21
la 12–21
su 13–19

Kotisivut

Jaa:
Share on Facebook17Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi