m_Victoria2

La Victoria Tacqueria, Turku, 13.3.2015

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kirjoitin noin puolitoista vuotta sitten hurmioituneen arvion turkulaisesta Chantico-ravintolasta, jossa sain ensimmäisen kerran tasokasta meksikolaista ruokaa Suomessa. Valitettavasti en päässyt käymään siellä toista kertaa ennen kuin ravintola ilmoitti lopettavansa. Ilmeisesti hieman sivussa oleva paikka ei houkutellut tarpeeksi väkeä. Olin surullinen.

Ilahduin kuultuani jokin aika sitten, että chanticolaisten uusi lounaspaikka La Victoria Tacqueria oli auennut Turun kauppahalliin. Vihdoin pääsin kokeilemaan, kun olin reissulla tapaamassa ystäviä. Kipaisin heti junalta kauppahallille syömään. Tunnelma oli mukava, katuruokamainen, ja palvelu oli ystävällistä.

Toisin kuin Chanticossa, tarjolla on tosiaan vain lounasta, joten vastaavaa vaihtelua ja räätälöityä palvelua ei tietenkään voinut odottaa. Olin kuitenkin varmistanut etukäteen, että lounasannoksen pystyisi muokkaamaan vegaaniseksi. Lounaaksi oli tarjolla kolmen tacon valikoima – kasvisvaihtoja oli kuitenkin pienellä listalla ymmärrettävästi vain yksi.

Paikan päällä tehtyjen pehmeiden tacojen täytteeksi sain paistettua kesäkurpitsaa, herkkusieniä, paprikaa ja ananasta. Yllätyin, että ananaksen makeus toimi hyvin, koska yleensä en moisesta yhdistelmästä perusta. Tacojen rakenne ja maku oli hyvä. Päällä oli tietysti tuoretta korianteria, ja asiakas saattoi valita neljästä eri vahvuisesta savuisesta chilikastikkeesta, joista tulisin oli reippaan polttava mutta ei kuitenkaan liiaksi asti. Lisukkeeksi oli mustapapusalaattia sekä vihreää salaattia marinoidulla kaktuksella.

Ruoka ei ollut kovin täyttävää, mutta makukokemuksena tämä oli oivallinen. Paputahna täydensi tacojen makua hyvin, ja kaktus maistui kerrankin joltain muulta kuin säilykepurkilta. Kyllä tänne kannattaa tulla hakemaan Meksikon makuja.

La Victoria Tacqueria
Kauppahalli
Eerikinkatu 16
Turku

ma–pe 10–18
la 10–16

Facebookissa

Kotisivut

Jaa:
Share on Facebook30Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi