m_Roots2

Roots Kitchen, Turku
13.3.2015

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Turun kauppahalliin avattiin jokin aika uusi kasvisravintola, josta olin kuullut jonkin verran kehujakin. Kävin ystäväni kanssa siellä pikaisella lounaalla. Valitettavasti kiinnostavan kuuloinen päivän päälounas, jossa olisi ollut paksoita ja osterivinokkaita, oli loppu, joten jouduimme tyytymään salaattiin. Listalla annos vaikutti hyvältä: paistettua tofua, paahdettua bataattia, kikherneitä, cashewpähkinöitä ja avokadoa salaatin kanssa. Tällainen kylmä ja lämmin annos sopi hyvin, koska kumpikaan meistä ei kaivannut mitään raskasta.

Pöytään tuotiin odottaessa rapeakuorista tuoretta leipää, jossa oli miellyttävän paahteinen, ehkä jopa hieman riihisavuinen maku. Levitettä ei ollut, mutta en sitä kaivannutkaan.

Salaattiannos oli suuri, ja raaka-aineissa ei ollut mitään vikaa: perussalaatti oli varmaan valmissekoitus mutta paremmasta päästä. Siinä oli hyvän näköistä vuonankaaliakin.

Valitettavasti täytyy sanoa, että annosta ei ollut laadukkaan oliiviöljyn lisäksi maustettu oikeastaan mitenkään. Tofu oli paistettu ihan hyvin, mutta koska sitä ei ollut marinoitu tai maustettu mitenkään, se hukkui annokseen, samoin kuin mauttomiksi jääneet kikherneet. Kumpikin niistä kaipaa vähintään hieman suolaa ja jotain hapanta tuodakseen makunsa kunnolla esiin. Bataatti oli paahdettu hyvin, mutta sen makeus ei riittänyt pelastamaan salaattia, joka jäi nyt tasapainottomaksi ja yksitoikkoiseksi kokemukseksi.

Kävin seuraavana päivänä kauppahallissa ja vilkaisin paikan tarjontaa uudelleen. Lauantaisin tarjolla on mezepohjainen lounas, joka kuulosti hyvältä: mustapapupyöryköitä, hummusta ja kvinoasalaattia. Laajennettukin vaihtoehto oli tarjolla. Valitettavasti en ehtinyt kokeilla niitä. Ja oli viikkolistassakin tosiaan salaattien lisäksi pääruokamaisia annoksia. En siis tältä pohjalta osaa sanoa Roots Kitchenistä mitään lopullista. Täytyy toivoa, että oma salaattikokemus oli poikkeus.

Roots Kitchen
Kauppahalli
Eerikinkatu 16
Turku

ma–pe
lounas 11–14.30
mezebar 15–17.30
smoothiet ja mehut 10–18
la 11–16
mezebar, smoothiet ja mehut 11–16

Facebookissa

Kotisivut

Jaa:
Share on Facebook3Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi