m_reishi_large

Sylvin suuri superfood-testi

Sylvi testasi kolmen eri valmistajan superfoodit. Osasta hullaannuttiin, osa maistui puulta.

 

SUOMEN VOIMARUOKA

Raakakaakaojauhe

 ★★★☆☆ 

Kaakaopavussa on poikkeuksellisen paljon magnesiumia ja flavonoideja. Raakakaakao eroaa tavallisesta kaakaosta valmistusmenetelmällään, jonka avulla ravintoaineet säilyvät paremmin.

Koska magnesiumin pitäisi parantaa unen laatua, nautin kaakaoni illalla sekoittamalla sen lämpimään mantelimaitoon ja makeuttamalla ruokosokerilla. Raakakaakaon maku on tavallista kaakaota vahvempi ja rasvaisempi. Jos ei ole tottunut ”kuivaan” makuun, kannattaa lisätä runsaasti makeutusta.

Ravintorikkaudestaan huolimatta kaakao ei valitettavasti sovi kaikille sellaisenaan. Oma vatsani ei kestänyt ensimmäistäkään kokeilua, joten testaus loppui lyhyeen.

Suosittelen: vahvoista mauista pitäville ja niille, joiden vatsa ei reagoi herkästi.
Sopii: kaakaojuomaan, smoothieisiin, raakakakkuihin ja suklaamakeisiin.

m_voimaruoka1

Maca-jauhe

 ★★☆☆☆ 

Maca sisältää erityisen paljon C-vitamiinia, rautaa ja kalsiumia. Sen uskotaan lisäävän energisyyttä ja parantavan muistia.

Jauheen voi nauttia kaura- tai soijajogurtin lisukkeena. Suositeltu 2–4 ruokalusikallisen päiväannos on niin suuri, että jogurttia on oltava riittävästi, jotta jauhe ei muuta sitä tahmaiseksi massaksi. Puuro taas ei peitä jauheen makua, ainakaan ilman marjoja. Macan maku ei silti ole paha, lähinnä puinen.

Kahden viikon epäsäännöllisellä käytöllä en havainnut vaikutuksia. Koin käytön hankalaksi, koska jauhetta olisi nautittava päivittäin kohtuullisen suuri määrä.

Suosittelen: superfood-friikeille, jotka jaksavat tinkiä arjen helppoudesta.
Sopii: tarpeeksi suureen määrään jogurttia tai puuroon marjojen kanssa.

Ginseng-jauhe

 ★★★☆☆ 

Ginsengin sanotaan vahvistavan vastustuskykyä ja suojaavan rasituksilta. Piristävän vaikutuksen vuoksi sitä suositellaan nautittavan aamuisin ja vain 1/4 teelusikallista, joten 60 gramman pussi on riittoisa.

Jauheen maku on voimakas, mutta päiväannos niin pieni, ettei sitä huomaa kaura- tai soijajogurtin seassa. Teessä maku pistää liikaa esille. Pakkauksen sulkija on kätevä, mutta voimakasta jauhetta pöllähti kasvoille joka kerta, kun avasin pussin.

Noin kuukauden käytöllä tulin siihen päätelmään, että ginseng on hyvä kahvin korvike. Kuten kahvikaan, se ei poista todellista väsymystä, mutta piristää sopivasti niin, että silmät pysyvät auki aamupalavereissa.

Suosittelen: superfood-friikeille.
Sopii: jogurttiin, puuroon ja smootheisiin.

Eira Heinämies

 

PUHDISTAMO

Luomu Super C-Vitamiini

 ★★★★☆ 

Puhdistamon Super C-Vitamiini on uutettu harvinaisen C-vitamiinipitoisesta Amlamarjasta. Teelusikallisessa tätä jauhetta on C-vitamiinia noin 2500 mg ja päivän annostukseen (joka on noin 500mg) riittääkin pelkkä lusikan kärjellinen. C-vitamiini edistää hermoston, energiantuotannon ja immuunijärjestelmän toimintaa ja saattaa vaikuttaa yleismielialaan piristävästi ja energisoivasti.

Super C-Vitamiinin tuoksu on aika voimakas mutta maku ei niinkään häirinnyt minua. Pyrin syömään joka päivä C-vitamiinipitoisia hedelmiä joten tuotteen käytöllä ei sinänsä ollut minuun voimakasta vaikutusta. Jonain päivinä sitä oli kuitenkin kiva lisätä esim. mehun joukkoon ja varmistaa näin riittävä C-vitamiinin saanti, etenkin jos vastustuskyky oli syystä tai toisesta koetuksella. Muutaman pienen flunssanpoikasen uskon voittaneenI tällä tuotteella, joten aion kyllä jatkaa sen käyttöä satunnaisesti.

Suosittelen: Ihmisille joiden vastustuskyky kaipaa boostausta.
Sopii: Mehuun, smoothiehen tai vaikka jogurttiin. Maku ei ole voimakas joten voi sekoittaa oikeastaan lähes mihin vain, vaikka teehen.

Luomu Viherjauhe

 ★★★★☆ 


Viherjauheessa kohtaavat luonnon ihmeaineet; spirulina, chlorella, ohraoras, vehnäoras, lehtikaali ja sinimailasenjauhe. Näistä osa on minulle tuttuja mutta mitään en ole aiemmin kokeillut, vain lehtikaalia olen nauttinut esim. smoothien aineksena. Olen kuitenkin kuullut hyvää etenkin spirulinan ja chlorellan vaikutuksista joten kokeilen tuotetta varsin uteliaana.

Viherjauhe haisee tyrmäävältä, lähinnä kalanruoalta ja maku puskee helposti läpi esim. mehusta. Käytännössä jauhe siis tarvitseekin jotain napakampaa kuten smoothien kaverikseen. Olen lukenut, että spirulina puhdistaa elimistöä voimakkaasti ja voi näin ollen jopa pistää mahan sekaisi,n mutta itselläni siitä ei tullut sen erityisempiä oireita. Tämän jauheen annostelu kannattaa kuitenkin aloittaa rauhallisesti kokeillen lisäten määrää pikkuhiljaa.

Viherjauhe on voimakasta matskua ja noin kuukauden käytön jälkeen ihoni on jossain määrin kirkkaampi ja olo on yleensä ottaen energisempi ja pirteämpi!

Suosittelen: Superfood-hifisteilijöille, uteliaille kokeilijoille. Tarvitsee voimakkaan makunsa ja tuoksunsa vuoksi jo tietynlaista asennetta tai viitseliäisyyttä valmistaa jotain mikä onnistuu peittämään jauheen varsin persoonallisen maun alleen.
Sopii: Parhaiten smoothieihin.

Ruusujuuriuute

 ★★★☆☆ 


Ruusujuurella ei ole nimestään huolimatta tekemistä itse ruusun kanssa vaan se on uutettu Suomen lapin ruusujuuresta. Ruusujuurta on käytetty jo yli 3000 vuoden ajan muun muassa masennuksen ja väsymyksen hoitoon. Tuotteella mainostetaan olevan myös stressiä lieventävä vaikutus.

ruusujuuriuute2-421x451Tuote on pullossa, josta sitä voi pipetillä säännöstellä 25 tippaa kahdesti päivässä. Aivan näin tarkkaa annostelua en itse noudattanut mutta aloitin tuotteen käytön lisäämällä sitä teemukilliseen ja sille tielle jäin. Uute antaa teen maulle jännän, suhteellisen miellyttävän vivahduksen joten sen päivittäinen käyttö on varsin helppoa. Itse en huomannut sen käytöllä olleen juurikaan vaikutusta mutta toisaalta yleinen vireystilani on jo valmiiksi varsin hyvä, joten aion kokeilla sitä uudelleen jos väsymys yllättää.

Suosittelen: Kokeilunhaluisille, jotka kaipaavat luonnonmukaista apua esim. kevätväsymykseen.
Sopii: Mehuun, teehen, smoothiehen, jogurttiin

Instant-Pakuri

 ★★★★★ 


Instant-Pakuri voitti vuoden 2013 superruoka-palkinnon joten ihan turhaasta tuotteesta ei ole kyse! Pakuri on eräs kehutuimmista ja hypetetyimmistä superfoodeista. Sillä on monia terveysvaikutuksia joista tunnetuin on sen immuunijärjestelmää vahvistava vaikutus.

Jostain syystä ihastuin toden teolla tähän tuotteeseen ja olen jatkanut sen käyttöä kokeilujakson jälkeenkin. Pakurijauhepurkista riittää ytyä noin 65:n kupilliseen valmista teetä, se on siis ilahduttavan riittoisaa. Jauhetta voisi varmasti käyttää muutenkin mutta itse olen käyttänyt sitä kuin teetä, lisäten siis 1/3 teelusikallista lasiin kuumaa vettä. Maku on miellyttävä ja vivahteikas, hieman puinen. Monet ovat kysyneet, olenko jälleen alkanut juoda kahvia sillä pakurijuoma näyttää erehdyttävästi kahvilta tumman värinsä vuoksi. Uteliaat ovat saaneet myös itse maistaa ja olleet positiivisesti yllättyneitä!

Uskoisin, että pakuri on boostannut vastustuskykyäni. Plussaa myös siitä, että tuote on todella helppokäyttöinen. Olen jäänyt sen metsäiseen makuun jopa jossain määrin koukkuun.

Suosittelen: Ihmisille, jotka kaipaavat piristävän ja helpon vaihtoehdon teelle tai kahville.
Sopii: Parhaiten kuumaan veteen, mutta miksei myös valmiiseen teehen.

Eija Maria

 

FOUR SIGMA FOODS

Olen sienifanaatikko. Rakastan syysmetsiä ja lopun vuotta nörtteilen Suomen sieniseuran FB-sivulla. Four Sigma Foodsin brändi on kaikkea muuta kuin mullantuoksuinen kotisienestäjä. Suomalainen firma on lähtenyt kehittämään erikoista konseptiaan alusta asti kansainvälisille markkinoille. Sienet kasvatetaan Siperiassa, mutta tuote näyttää sopivan parhaiten New Yorkin Villageen. Pakkaukset ovat svengaavia ja yleisfiilis trendikäs. Mutta miten sienet toimivat paketissa?

Instant Reishi

 ★★★★★ 


Reishi -sientä tituleerataan FSF:n sivuilla sienten kuningattareksi sen mieltä tasapainottavine ainesosien takia. Instant Reishi sekoitetaan kuumaan veteen ja juodaan teenä. Sitä suositellaan nautittavaksi iltaisin.

m_reishi_large

Instant Reishin maku on herkullisen lakritsinen, mikä on kylläkin juomaan lisätyn lakritsijuuren ansiota. Sienten juomisessa on jotain jännää. Vähän niinkuin nauttisi shamaanilääkettä. Reishitee on herkullista – koukkuunnun siihen hyvin pian. Minulla on ollut aina vaikeuksia rauhoittua ennen nukkumaanmenoa ja nollata aivot uneen. Kupillisesta reishiä tulee ikäänkuin nukkumaanmenorituaali, lakritsin lämpimään makuun on kiva nukahtaa. Tykkään.

On vaikea sanoa, kuinka todellisia vaikutukset ovat ja kuinka paljon nukuttelen itseäni uneen. Hinta-laatusuhde on ehkä hieman yläkanttiin, Instant Reishi ei ainakaan minulla kolahda jokakuukautiseen ostoskoriin, mutta kausiluonteisena luksustuotteena suosittelen lämpimästi.

Suosittelen: Herkkäunisille ja iltavälkyille.
Sopii: Ehdottomasti teeksi. Parhaimmillaan nautittuna sängyssä, villasukat jalassa ja ehkä Girlsin uusin jakso nenän edessä.

Mind herbs

 ★★★☆☆ 


Adaptogeeniset yrtit auttavat nimensä mukaan kehoa mukautumaan olosuhteisiin. Mind herbs on tarkoitettu ajatustyötä tekeville tai muuten vain aivoihin rasvausta tarvitseville. Pikakahviputkea muistuttava annos nautitaan päivän aluksi tai päivän aikana. Maku on vähän liiankin kanssa yrttinen, hieman tunkkainen. Teen tai muun juoman joukkoon jauhe ei oikein taivu, sen sulautuminen kestää pitkään – lounaan tai aamiaisen sekaan sujautettuna maku ei ole kuitenkaan missään nimessä liian hallitseva.

Napsuttelin yrttiä aamusmoothieeni kuuliaisesti kolmen viikon ajan, mutta suoraan sanoen aivoni eivät kyllä toimineet paremmin – keskittymiskykyni on sen verran huono, että tarvitsisin varmaankin ämpärillisen päivässä. Kaiken kaikkiaan Mind herbs ei tehnyt vaikutusta, jos ei nyt haitannutkaan. Itse en sen auttamana viimeistellyt vuosikymmenen suurromaania.

Suosittelen: Työhuoneelle lounasjugurttiin ripoteltavaksi.
Sopii: Smoothieihin, jugurttiin tai puuroon sekoitettuna.

Paula Ojanen

Jaa:
Share on Facebook17Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi