netti_Sonja2

Yhden, jokaisen naisen tarina:
Sonja, 42 vuotta

Mitja Kortepuron taannoiseen valokuvanäyttelyyn perustuva juttusarja jatkuu pitkän tauon jälkeen. Sylvissä julkaistaan taas yhden naisen tarina.

”Words have the power to both destroy and heal. When words are both true and kind, they can change our world.” -Buddha-

Sanoilla voi loukata, murentaa toisen itsetunnon, naiseuden ja seksuaalisuuden. Tämän huomasin lapsemme synnyttyä kun tiedustelin mieheltäni, miksi hän ei ollut halunnut kuukausiin viettää intiimiä hetkiä kanssani. Hän vastasi siihen sanoilla, joita en tule koskaan unohtamaan, enkä sitä mielipahaa ja surua jota sanat saivat aikaan.

Mieheni kertoi toistuvasti, että olin raskauden jälkeen kadottanut viehättävyyteni, olin fyysisesti rupsahtanut hänen mielestään niin, ettei kukaan mies voisi saada kanssani erektiota. Kuinka vatsani oli arpinen ja rintani riippuivat.

Olen antanut hänelle anteeksi, niin kuin monta muutakin asiaa.Yhteisen lapsen takia. Mutta unohtamaan en pysty vaikka haluaisinkin. Monien ikävien tapahtumien kautta erosimme. Sitä ennen yritimme viela käydä parisuhde –ja seksuaaliterapeutilla. Se ei ollut erosta huolimatta turhaa, koska itse myöhemmin opiskelin seksuaaliterveyden edistämistä ja seksuaalineuvojaksi. Seksuaalisuuden moninaisuus osana ihmisen kokonaisuutta on aina kiinnostanut minua.

Nyt, lähes kaksitoista vuotta myöhemmin, olen 42-vuotias ja parisuhteeton. Minulla on ollut ilo kohdata verbaalisia miehiä, jotka ovat saaneet minut tuntemaan itseni viehättäväksi ja seksikkääksi, naiselliseksi naiseksi. Positiivisilla ja hyvilla sanoilla on ollut suuren suuri merkitys. Olen saanut kokea intohimon huumaa ja kiihkeyttä, olla oma itseni ja tulla hyväksytyksi sellaisena kuin olen. Naisellinen itsetuntoni on eheytynyt, koen olevani elossa ja eläväni juuri nyt naiseuteni parhaita vuosia, tässä kropassa joka on elämää nähnyt, kokenut ja siitä selvinnyt.

MITJA KORTEPURO:

Sonja on upea, kaunis nainen.

Kuvan idea lähti Sonjan vanhasta hääpuvusta. Puku ikäänkuin sulaa pois Sonjasta. Sonja jää vaateettomaksi, mutta silti Sonja on tyytyväinen juuri näin, rohkeasta rakkaudesta kertovan kirjan kanssa.

Sarjan aiemmat osat

Jaa:
Share on Facebook62Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi