TacoNito3

Taco Nito, Turku, 1.10.2015

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Suomesta on ollut vaikea saada kunnollista meksikolaista ruokaa, mutta Turussa se on ollut mahdollista jonkin aikaa. Kaksi vuotta sitten ihastuin Chanticoon, mutta valitettavasti se ei löytänyt asiakaskuntaansa, vaikka ruoka oli herkullista. Ravintolan sulkeminen oli suuri suru. Chanticon pitäjät avasivat sittemmin Kauppahalliin La Victorian. Taso on pysynyt korkealla, mutta iltasyöminen ei valitettavasti onnistu. Helsingin Mayassa on tarjolla kohtuullista meksikolaista ruokaa, mutta läheskään Turun paikkojen tasolle se ei ole päässyt.

Ilahduinkin, kun törmäsin Taco Nitoon etsiessäni ruokapaikkoja Turun Kirjamessujen reissulle. Chocochili-blogin pitäjä kehui sitä viime vuonna Turun lempipaikkojen listauksessaan. Helsinkiin on myös avattu uusia meksikolaisia katuruokapaikkoja. Yritän päästä testaamaan niitä lähikuukausina, mutta nyt kutsui rakas Turku.

Saimme myyntipöytämme pystytettyä kirjamessuja edeltävänä iltana, ja olimme kollegani kanssa janoisia ja nälkäisiä. Taco Nitosta saa kaljaa, joten se tyydyttäisi tärkeimmät tarpeemme. Ravintola on pieni ja on onnistunut saamaan aikaan katuruokapaikan tunnelman. Hyvää lupasi myös se, että asiakaskunnasta monet puhuivat espanjaa. Taisimme olla tullessamme ainoat suomea puhuvat asiakkaat.

Tilasin tacoannoksen, johon tulee kolme pehmeää maissilättyä runsailla täytteillä. Täytevalikoimassa on kaksi vegaanista vaihtoehtoa: nopalitos (kaktusta, punasipulia ja paprikaa) ja frijoles refritos con champinones (haudutettuja papuja ja herkkusieniä). Tarkoitus oli ottaa kaksi edellistä ja yksi jälkimmäinen, mutta sain vahingossa kolme nopalitas-täytteistä. Otin vahingon takaisin tilaamalla vielä yhden papu-sienitacon, koska muutenkin hieman vielä hiukoi. Vegaanisuus pitää mainita tiskillä, että lisukkeiksi ei tule juustoa tai ranskankermaa.

Nopalitas-taco oli todella hyvää: etenkin kaktukseen oli saatu kunnolla makua. Sieni-paputacossa paistettujen sienten maku alkuun tökki, sillä herkkusienet eivät oikeastaan kovin herkkua ole. Mutta parin suupalan jälkeen yhdistelmä toimi ihan hyvin.

Lisukkeina oli hyvää guacamolea ja korianterista tomaattia. Chilivaihtoehtoja oli vegaaneille kolme (yhdessä on majoneesia), ja kokeilin niitä kaikkia. Laimein vihreä salsa ja keskitulinen tummanpunainen olivat molemmat hyviä, ja niissä oli selvä ominaisluonteensa. Ystäväni söi omiaan keskitulisen kanssa ja piti sitä oikein sopivana. Kunnon puraisu, mutta maut eivät peittyneet. Papu-sienitacon kanssa kokeilin tulisinta habaneroa, joka ei ollut ainakaan minun makuuni yhtään liian tulista.

Tänne palaan varmasti, etenkin jos olen illalla liikkeellä ja suolaisen ja tulisen himoinen.

Taco Nito
Aurakatu 3
Turku

ma–to 11–21
pe 11–04.30
la 11–23

Kotisivut

Facebookissa

Jaa:
Share on Facebook9Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi