share_image

Vähäeleistä patsastelua Kuudes Aisti -klubilla

Kuva: Kirsi Kissmyassinger

Molly Nilsson (SE) 18.12.2015, Kuudes linja, Helsinki

 ★★★☆☆ 

Kuudennella linjalla on saatu nauttia syksyn mittaan useista Kuudes Aisti -klubi-illoista. Olen yksi niistä, joka on omaa saamattomuuttaan missannut nämä illat kerta toisensa jälkeen, vaikka bänditarjonta olisi usein ollut mitä mainioin. Tänä perjantaina ryhdistäydyin. Kyllähän sensuellia Molly Nilssonia täytyy mennä katsomaan. Olin hänen keikallaan reilu vuosi sitten Jyväskylän Ilokivessä ja huumaannuin. Odotukseni illan suhteen olivatkin korkealla.

Molly Nilsson on ruotsalaissyntyinen, berliiniläistynyt minimalistista syntikkapoppia suoltava naisartisti, joka on julkaissut kuusi täysipitkää albumia. Nilsson itse mm. säveltää, tuottaa ja julkaisee levynsä sekä hoitaa keikkansa ja tuotteiden jakelun. Melkoinen monitoiminainen!

Molly Nilsson astelee lavalle yksin ja painaa Pioneer-vehkeensä play-nappulaa. Keikka alkaa. Yleisö seisoo. Monet miespuolisista katsojista näyttävät muuttuneen kiiluvasilmäisiksi patsaiksi. Molly laulaa ja liikehtii viehkosti mikrofoni kädessään, vartalonsa jokaista kurvia nuolevat mustat vaatteet suhisten. Kappale loppuu. Kappale alkaa. Muutama lyhytsanainen välispiikki. Hän kertoo oppineensa suomea: ”Vittu oon sekas. But can’t be yet.” Siemailuja viinilasista.

Olen kuunnellut Molly Nilssonin tuoreimman julkaisun Zenith (2015) lähiaikoina lähes puhki. Illan anti oli suurelta osin juuri tuolta albumilta, vaan miksi en lämmennyt?

Ehkä syynä oli keikkapaikka, joka ei tainnut ollut tarpeeksi intiimi näin vähäeleiselle esiintymiselle. Tuntui, kuin olisi seurannut etäistä karaokeshow’ta. Molly Nilsson ei juurikaan ottanut yleisöönsä kontaktia, vaan pysytteli viileässä kuplassaan. Mollyn ääni on tenhoava, eikä lavakarismastakaan ole puutetta. Hänen kappaleensa vetoavat omaperäisine saundeineen ja sanoituksineen. Se ei tällä lavalla kuitenkaan riittänyt vaan jätti kylmäksi.

Tunnelma keikalla oli pysähtynyt. Uskon kuitenkin, että monet katsojista saivat materiaalia tulevien öidensä fantasiauniin. Oliko niin tarkoitettukin? Oma sydämeni sytkähti sykkyrälle vasta siinä vaiheessa, kun Kuudes Aisti -dj:t Erkko ja Harvest pyöräyttivät keikan jälkeen ilmoille vanhan M83:n hittibiisin. Vereni virtasi jälleen.

Jaa:
Share on Facebook22Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi