CafeArt

CaféArt, Turku
23.11.2015

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Läntisellä Rantakadulla oleva CaféArt on lempipaikkojani Turussa ja kakkossuosikkikahvilani koko Suomessa Helsingin Sävyn jälkeen. Tampereen alkuperäinen Vohvelikahvila tulee lähelle, mutta enemmän vohvelien ja nostalgian vuoksi. Sävyn ja CaféArtin kahvit ovat aivan omaa luokkaansa. Pyrin käymään täällä soijacapuccinolla ainakin kerran jokaisella Turun reissullani.

Olen halunnut kirjoittaa CaféArtista jo pitkään, mutta valitettavasti en ole osunut paikalle niin, että tarjolla olisi jotain vegaanista syötävää. Tällä kertaa minua lykästi, sillä vitriinissä oli vegaanisia biscotto-keksejä. Nämä manteliset herkut ovat suosikkejani, mutta niitä saa ani harvoin vegaanisina. Pelkästään niidenkin takia arvio olisi siis paikallaan. Biscotto oli kookas ja päästä suklaaseen kastettu. Perusmaku oli oikein onnistunut, mutta keksistä puuttui olennaista kaurakeksimäistä sitkautta. Kandeerattujen mantelipalojen kohdalla se oli onneksi tavoitettu prikulleen.

Kahvi oli erinomaista, kuten aina.

Toivottavasti vegaanista suolaista ja makeaa olisi useamminkin tarjolla. Käykäähän tekin kupposella ja kysykää kyytipojan perään.

CaféArt
Läntinen Rantakatu 5
Turku

ma–pe 10–18
la 10–17
su 11–17

Kotisivut

Facebookissa

Jaa:
Share on Facebook17Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi