Kaffila

Kaffila, Tampere
17.1.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olin matkalla Tampereen messu- ja urheilukeskukseen (eli minulle edelleen Pirkkahallille) kylmänä sunnuntaiaamuna. Bussiyhteydet eivät koskaan osu silloin juohevasti, vaan jouduin odottamaan vaihtoa puoli tuntia. Lähimmät kahvilat aukeaisivat vasta kymmeneltä ja valmistauduin jo värjöttelemään. Muistin onneksi kulman takana olevan Kaffilan, josta kuulemma saisi jotain vegaanistakin. Ihme ja kumma, se aukeaa sunnuntaiaamuisin jo yhdeksältä, joten pääsin lämpimään.

Kyselin vegaanisen syötävän perään, ja myyjä sanoi tekevänsä minulle tofuvoileivän pikaisesti. Normaalisti kuulemma olisi myös avokadovaihtoehto, mutta se oli lopussa. Tarjolla olisi ollut myös kookosmaitoon tehtyä raakapuuroa marjoilla, mutta voileipä kuulosti tuolloin juuri oikealta.

Tumman maltaisen makuisen sämpylän sisään meni talon omaa yrttiöljyä, makeassa chilissä marinoitua tofua, rucolaa, salaattia sekä runsaasti muita vihanneksia. Juomaksi tilasin soijalatten.

Kahvi oli hyvää, samoin leipä. Hieman tyyriitä tällaiset kahvilaleivät ovat, etenkin jos vertaa vaikka Kekkosentien Nesteen tofupatonkiin, mutta olin pakkasta paossa ja erittäin tyytyväinen. Vegaanisia voileipiä saa vielä nykyisinkin niin harvoista paikoista, että jokainen hyvä on siunaus. Joudun odottamaan tuon saman puoli tuntia vielä monta kertaa ensiapupäivystyksiin mennessäni, joten tulen käymään leivällä uudestaan.

Kaffila
Aleksis Kivenkatu 11 c 30
Tampere

ma–pe 8–20
la–su 9–20

Facebookissa

Jaa:
Share on Facebook15Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi