Pizpala

Pizpala, Tampere
20.12.2015

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Ystäväni on kehunut jo pitkään Pizpalan vegaanisia hot dogeja, mutta en ole päässyt käymään siellä suunnalla. Pispalan valtatie osuu ani harvoin kulkureitiksi. Nyt vierailimme joulun alla kummilasten luona eri suunnilla kaupunkia. Nälkä ei ollut, kun olimme saaneet erinomaisia lounas- ja kahvittelutarjoiluja joka paikassa. Mutta kun Pizpala osui kohdalle, täytyi vihdoin poiketa. Ainahan hodari maistuu.

Listalla on tarjolla ”tofuhodari” edulliseen hintaan 3,70 € sekä tofunakkikori hintaan 6,90 €. Varmistin vielä tiskiltä hodarin vegaanisuuden ja tilasin sen kaikilla sopivilla mausteilla eli ketsupilla, sinapilla, kurkkusalaatilla ja paahdetulla sipulilla.

Hyväähän se oli. Sämpylä oli pariloitu kevyesti klassisen höyryttämisen sijaan, mikä toimi oikein hyvin. Näin sämpylään tuli rapeutta ja sitkautta, mikä tuki hieman höttöistä tofupohjaista nakkia hyvin. Nakki oli ilmeisesti Poutun kasvisnakki, josta en yleensä hirveästi piittaa sen outojen mausteiden vuoksi, mutta kuten Marjon Burgerissa, uppopaistamisen taika tehosi. Kurkkusalaatin etikkaisuus ja raikkaus auttoi myös peittämään nakin hedelmäiset mausteet (kookos ja pomeranssinkuori!) korostaen tofun makua. Ja paahdettu sipulihan on aina hyvää.

Toki hodari olisi ollut vielä parempi klassisella New York -yhdistelmällä eli hapankaalilla ja dijonsinapilla, kuten Rooman Universo Veganossa. Herkullinen tämä suomalainen kaikilla mausteilla -versio oli kuitenkin.

Suosikkilistaan tämä meni, joskin harvoin päässen käymään. Mikä parasta, Pizpala on auki aina!

Pizpala
Pispalan Valtatie 28
Tampere

avoinna: aina

Kotisivut

Facebookissa

Jaa:
Share on Facebook32Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi