Zok Wok, Tampere
13.1.2016 LOPETTANUT

"Täytyy kuitenkin sanoa, että en minä suuresti ihastunut."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Nuudeliravintoloita alkoi putkahdella Suomeen enemmän varmaan vuosituhannen alkupuolella. Suurin osa niistä oli Zok Wokin kaltaisia pikaruokapaikkoja, joissa nuudeleita wokataan pikaisesti muiden ainesten kera jonkin vakiokastikkeen kanssa. Noihin aikoihin ainoa muu kosketus nuudeleihin olivat krapulassa tai kiireessä kiehautetut pikanuudelit, joten pikaruokaisemmatkin paikat ihastuttivat.

Sittemmin Tampereelle tuli muun muassa ramen-nuudelipaikka Hanabi, joka valitettavasti ei pysynyt pystyssä. Hanabin lisäksi törmäsin onnistuneisiin nuudeliaterioihin parissa muussa ravintolassa (zaru sobaa kaipaan aina), ja sen jälkeen pikapaistettuja atrioita tuli harvemmin haettua. Koko annostyyppiin jäi lievästi epäilevä suhtautuminen.

Rautatieasemalle perustettuun hieman epäonnisen oloiseen Food Stationiin, jenkkiläistä food court –ideaa kömpelösti kosiskelevaan ruokapaikkakäytävään, perustettu Zok Wok sai kuitenkin kehuja pariltakin ystävältä. Kun Gastropavun Liina vielä intoutui ylistämään paikkaa, olihan siellä pakko käydä.

Päätin kokeilla Gastropavun suosittelemaa yhdistelmää: pohjana puoleksi kasviksia, puoliksi riisinuudelia (tätä vaihtoehtoa ei muuten lue listassa, mutta myyjä opasti sen minulle avuliaasti kysymättä), päätäytteeksi tofua ja kastikkeeksi talon mieto kookos-maapähkinäsoosi. Otin vielä lisätäytteeksi cashewpähinkää.

Ihan hyvä lounas tämä oli, etenkin kun olin joutunut odottamaan Lempäälän junalaiturilla yli puoli tuntia pakkasessa ennen Tampereelle tuloa. Lämmin ruoka teki eetvarttia. Täytyy kuitenkin sanoa, että en minä suuresti ihastunut. Nuudelit olivat juuri sillä lailla tahmaisia kuin ne tahtovat useimmiten olla paistetuissa nuudeliannoksissa. Olen saanut varmaan ainoan onnistuneen sellaisen Helsingin Sen Chayssa. Pidän paljon enemmän keittonuudeliannoksista. En siis voi suositella paikkaa erityisesti, etenkin kun tuolla suunnalla on useampia oikein hyviä paikkoja. Mutta kyllä tuo pikaisena lounaana menee, jos on kiireisenä asemalla.

Zok Wok
Asematunneli, Food Station
Tampere

ma–pe 10.45–17.00

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi