Crêpe Stop, Turku
23.1.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olimme sopineet vanhan ystävän kanssa tapaamisen Turun keskustaan, ja kaipasin jotain kevyttä syötävää. Aamiainen oli jäänyt niukaksi, mutta toisaalta en halunnut mitään isoa, koska tiesin meneväni myöhemmin syömään ystäväperheen kanssa. Ystävä ehdotti viime vuoden lopulla Hansakorttelin Food Courtiin perustettua kreppejä tarjoavaa ravintolaa Crêpe Stop.

Tarjolla on sekä suolaisia että makeita kreppejä, ja kaikkiin on saatavilla vegaaninen taikina. Ravintola on yhdistänyt vaihtoehdossa vegaanisuuden ja gluteenittomuuten, joten se on tehty tattarista. Jäinkin kaipaamaan vehnän tuomaa ilmavuutta ja pehmeyttä, mutta tietysti erityisruokavalioiden yhdistäminen samaan annokseen on hyvin järkevää taloudenpitoa.

Annosvaihtoehdoista mikään ei ole valmiiksi vegaaninen, mutta täytteitä sai vaihdella hyvin vapaasti, eikä siitä veloitettu lisämaksua. Se oli mukavaa, koska harva asia pännii ravintoloissa kuin perusteettomat lisämaksut. Valitsin pohjaksi Vivienne-annoksen, johon tuli artisokkaa, aurinkokuivattua tomaattia, avokadoa ja pinaattia. Mozzarellan ja peston tilalle valitsin saksanpähkinää ja tahinikastiketta. Kreppi ei tullut pöytään rullana, tötterönä tai kolmioksi taitettuna, kuten odotin, vaan se tarjottiin neliön muotoon taitettuna ”avoimena” annoksena. Kyljessä oli salaatti, jossa oli rucolaa, pinaattia ja ehkä mangoldin tai vastaavan lehtiä.

Ihan suosikkeihin tämä ei mennyt, mutta kreppi oli hyvää joka tapauksessa, ja tämän tyylinen ruoka on hyvä lisä Turun monipuoliseen vegaaniruokatarjontaan. Ensi kerralla täytyy kokeilla makeaa kreppiä, etenkin kun vieressä on erinomaista kahvia tarjoava kahvila.

Crêpe Stop
Hansa Food Court
Kultatalo 3
Turku

ma–pe 10–20
la 10–18
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Jaa:
Share on Facebook7Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi