El Nam Mexican Kitchen, Turku
24.1.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olin viettänyt pitkän päivän Turun keskustassa ja lähdin kohti asemaa ja Tampereen junaa. Edellisenä päivänä olimme aterioineet ystäväperheen kanssa niin tuhdisti, että sunnuntaipäivä oli mennyt kevyemmällä linjalla. Jotain olisi kuitenkin syötävä ennen junan lähtöä. Aiemmalla reissulla olin istunut ystäväni seurassa Linnankadun meksikolaishenkisessä El Nam -pikaruokapaikassa, joten tiesin, että sieltä saisi soijaburriton nopeasti ja kohtuuhinnalla. Se oli vielä sopivasti kävelymatkallakin.

El Nam on Hesburgerin omistajien viime vuonna kehittämä liikeidea: pikaruokapaikka, jossa saa kaljaakin. Pisteet siitä. Niin ja jotain meksikolaista siihen liikeideaan liittyi myös. Mutta sain siis olutta jo toisen kerran Hesen paikassa.

Listalla oli ilmeisesti valmiiksi vegaaninen annos, mutta muokkasin sitä kevyemmäksi eli korvasin maustetun riisin salaatilla. Muuten annokseen kuului paputahnaa, paistettuja kasviksia ja soijasuikalepaistosta. Mausteeksi tuli valkosipulikastiketta ja tulisempaa chilisoosia.

Tiukaksi kääritty burrito oli juuri sopivan kokoinen ateria tuohon hetkeen, ja olutkin maistui vallan mukavalta. Hesen valkosipulikastikkeen maku pomppasi tosin niin vahvasti esiin, että sen olisin voinut ehkä korvata esimerkiksi guacamolella (mikäli se on vegaanista, en kysynyt). Käytin pullokastiketta aikanaan niin paljon, että kyllästyin. Ensi kerralla koitankin varmaan valita oman annoksen, koska sen voi koostaa linjaston eri vaihtoehdoista.

Mutta muuten burrito oli ihan hyvä. Meksikolaisen ruuan kanssa tällä ei tietenkään ole paljoakaan tekemistä, mutta en odottanutkaan sitä. Chilisoosissa oli kuitenkin oikein mukava kevyt tulisuus, ja papumuhennos ja soosi sulautuivat miellyttävästi yhteen. Soija toi kivaa tuntumaa annokseen, ja siinä oli makua.

Suosikkeihin El Nam ei noussut, mutta joka tapauksessa se on hyvä paikka hakea nopeaa ja kätevästi mukana kulkevaa evästä junaan tai aterioida pikaisesti. Minkäänlaista pikaruokaähkyä se ei jättänyt, vaan oli sellainen olo, että söin suht kunnollista ruokaa.

El Nam Mexican Kitchen
Linnankatu 34
Turku

ma–to 10.45–21.00
pe 10.45–23.00
la 11.30–23.00
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Jaa:
Share on Facebook10Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi