The Cock, Helsinki
29.1.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Päätimme käydä kokeilemassa the Cockin luomuksia niin & näin -lehden väen kanssa Educa-messujen pitkän työpäivän jälkeen. Olin kuullut sekä ylistäviä että hieman kriittisiä arvioita ravintolan vegaaniannoksista, mutta ainakin pöytää varatessa vastaanotto oli kovin ystävällistä ja innostunuttakin. Kanssani viestejä vaihtanut ravintolan edustaja kertoi, että vegaaniruoka on heille sydäntä lähellä ja että usea annos olisi muokattavissa vegaaniseksi, vaikka listalla onkin valmiiksi vain yksi.

Ravintola on viikonloppuisin ilmeisen suosittu, sillä meille löytyi pöytä vasta myöhemmin illalla – mikä ei meitä haitannut, sillä olutkin maistui. Saavuimme paikalle hieman varausaikaa ennen, kuten meitä oli kehotettu, siltä varalta, että pöytä varautuisikin hieman aiemmin. Jouduimme itse asiassa odottamaankin hieman varausaikaa pidemmälle tupaten täydellä baarin puolella. Toisaalta olimme myös päättäneet ottaa alkudrinkit, joten se ei haitannut. Tilasin negronin, koska olin huomannut sen jo etukäteen ruoka- ja juomalistaa tutkaillessani. Valinta oli onnekas, sillä tämä negroni oli todennäköisesti parempi kuin yksikään Roomassa saamani, ja olen juonut niitä siellä kymmeniä.

Pääsimme ihan kohtuullisen ajan kuluttua alakerran ravintolasaliin pöytämme ääreen. Meitä palveli englantia puhuva asiantunteva, otteeltaan jopa rehvakas tarjoilija. Minusta tuntui, että hän jopa hieman hätkähti, kun kaltaiseni paksuuntunut keski-ikäinen mies tiedusteli vegaaniruokaa. Toisin kuin pöytävarauksen viestinvaihtoa hoitanut ihminen oli antanut ymmärtää, tarjoilija kertoi minulle, että ”your options are limited”. Hän suositteli vietnamilaishenkistä Saigon Bowl –nuudeliannosta. Joitain muokkausmahdollisuuksia olisi ollut, mutta annos vaikutti niin hyvältä, että päädyin suuremmin pohtimatta siihen. Tarjoilija suositteli pöytäseurueelle samaa valkoviiniä (Domaine Marcel Deiss, sekoitus 13 alueen rypäleestä), koska se sopisi jokaisen valintaan.

Jouduimme odottamaan ruokaamme melko pitkään, mutta se ei haitannut, sillä alkudrinkkejä oli vielä jäljellä. Niiden jälkeen maistoimme myös viiniä alustavasti, ja se oli kieltämättä erinomaista, hauskan ”öljyisen” makuista, kuten tarjoilija kuvasi.

Saigon Bowl oli todella hieno annos ja ehdottomasti paras tämäntyylinen nuudelicurry, jonka olen koskaan Suomessa saanut – ehkä ylipäätään. Pohjana oli moniulotteisen makuinen curryliemi, jossa oli juuri sopivasti happamuutta. Annoksessa oli ainakin kesäkurpitsaa, sieniä, porkkanaa, ituja, pähkinöitä, tuoretta pinaattia, tofua, seitan-tyylistä veefiä ja yrttejä. Maut erottuivat selvästi mutta sopivat myös yksiin hienosti. Annoksen päällä oli uppopaistettua rapeaa nuudelia, joka toi hauskan tuntuman.

Olin syönyt veefiä aiemmin vain Ahoritassa, ja tämä oli huomattavasti parempaa. Se oli imenyt liemen makuja oivallisesti. Myös tofu oli onnistunutta: pinnalta rapeaa ja sisältä pehmeää. Siitakesienet oli kuullotettu sopivan pehmeiksi ja maukkaiksi. Kyllä tämä kaiken kaikkiaan oli parhaimpien ravintolassa saamieni vegaaniannosten joukossa.

Iltaa varjosti hieman se, että jouduimme taas odottamaan pitkään, tällä kertaa laskua. Nyt odotusta kesti niin pitkään, että ystävän oli pakko käydä kyselemässä sen perään (koska olimme viittailleet ohi kulkevalle tarjoilijalle jo pari kertaa). Oma tarjoilijamme oli kuitenkin selvästi aidosti pahoillaan. Ilmeisesti tieto pöydästämme ei ollut kulkenut eteenpäin kiireen kesken. Ruoka oli kuitenkin ollut kaikilla niin herkullista, että emme jaksaneet harmitella tätä pitkään. Viinin edullisuus muuten yllätti minut: pullollisesta riitti jokaiselle reipas lasillinen, jonka hinta oli varsin kohtuullinen etenkin Helsingin keskustaksi – laadusta puhumattakaan.

Tänne täytyy päästä uudelleen, etenkin rakkaan vaimoni kanssa.

The Cock
Fabianinkatu 17
Helsinki

ma–ke 07.30–00
to–pe 7.30-02
la 12–02

Kotisivut

Facebookissa

Jaa:
Share on Facebook23Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi