Hyvä kurkku:
Maka Sushi, Tampere

"Valikoimaan kuului kuusi nigiriä: avokadoa, paahdettua kesäkurpitsaa ja kurkkua, kaksi kutakin, neljä makia sekä kaksi gunkania wakamesalaatilla."

31.3.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olen kirjoittanut Hyvään kurkkuun sushista hyvin harvoin, viimeksi yli vuosi sitten . Syy on yksinkertainen: hyviä vegaanisia sushiaterioita on harvassa. Paria ravintolakokemusta lukuun ottamatta onnistuneet sushiateriat ovatkin olleet kotitekoisia. Tänä keväänä ehdin kuitenkin käväistä ylistetyssä Tampereen Kauppahallin Umamissa ja muistin taas, että hyvä kotitekoinen jää kauas kunnon käsityöstä. Ehdin nautiskella vain niin kevyen joskin herkullisen lounaan, että kirjoitan Umamista myöhemmin uuden testauksen jälkeen. Kokemuksen innoittamana päätin kuitenkin käydä vihdoin viime vuoden toukokuussa avatussa Maka Sushissa. Olin kysellyt heiltä vegaanimahdollisuuksista facebookin kautta jo aiemmin, ja minulle vakuutettiin, että homma hoituu. Vegaanisuus mainitaankin nyt myös ruokalistassa, mikä oli mukava yllätys.

Pidimme kokouslounaan ystävysten kesken, ja päädyin kokeilemaan 12 euron hintaista 15 kappaleen sushivalikoimaa. Misokeittoa en valitettavasti saanut, sillä se on kalaliemipohjaista kuten useimmissa paikoissa. Täytyisi muistaa tehdä misokeittoa taas joskus itse.

Valikoimaan kuului kuusi nigiriä: avokadoa, paahdettua kesäkurpitsaa ja kurkkua, kaksi kutakin, neljä makia sekä kaksi gunkania wakamesalaatilla. Sushit olivat hyviä, jopa erinomaisia. Riisi oli selvästi parempilaatuista kuin useimmissa suomalaisissa paikoissa: ei ihan Umamin luokkaa, mutta taiten valmistettua silti. Paahteisen makuinen kesäkurpitsa oli sushissa uusi tuttavuus, ja pidin siitä kovasti. Mikäli olen lukenut ruokalistaa verkosta oikein, ilmeisesti aiemmin valikoimassa on ollut myös myskikurpitsaa nigirien päällä. Sitä olisi joskus hauska kokeilla. Avokado oli suussa sulavaa ja wakamesalaatti loistavaa. Ainoastaan kurkkunigiri oli hieman mitäänsanomaton, mutta sekin lähinnä koko idean vuoksi. Toteutuksessa ei ollut mitään ongelmaa.

Toki Suomessa kasvissushivalikoima on edelleen hyvin kapea, mutta tämä oli hyvä lounaskokemus, ja pistäydyn varmasti uudelleen, kun osun noille kulmille.

Maka Sushi
Näsilinnankatu 30
Tampere

ma–pe 11–22
la 12–21

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi