Hyvä kurkku:
Local Bistro, Joensuu

"Pikkelöidyt viipaleet olivat ihmeellisen makuisia: en tajua, miten maa-artisokan maku oli saatu täydellistettyä noin!"

20.9.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Parin päivän luentoreissun jälkeen minulla oli jokunen tunti aikaa tapettavana Joensuun keskustassa. Kävin kirjoittamassa ja lukemassa pari tuntia ihanassa Hyve & Pahe -kahvilassa, mutta aikaa oli edelleen kosolti. Koska edessä olisi yli viiden tunnin junamatka, eikä ravintolavaunun nuudeliannos houkuttanut, tarvitsisin jotain syömääni voileipää tukevampaa apetta.

Olin kysellyt ruokapaikkavinkkejä Facebookin Vegaaninen Joensuu -ryhmässä ennen matkaa, ja minulle oli mainittu Local Bistro -ravintola. Se oli mukavan lähellä, ja uusi lista vaikutti kiinnostavalta. Lounasaika oli juuri päättynyt, ja ravintola oli liki tyhjillään. Ystävällinen henkilökunta opasti minua iltalistan vegaaniannoksiin, joista ”sienivohvelia ja maa-artisokkaa” kiinnitti huomioni. Olin nimittäin syönyt samankaltaisen annoksen loistavassa Copas y Tapas -ravintolassa Helsingissä ja nauttinut siitä suunnattomasti. Tilasin sen ja kyytipojaksi lasin viiniä.

Ravintola on todella viihtyisä. Pöydät ovat paikallisen käsityöläisen tekemiä jonkin vanhan rakennuksen hirsistä ja laudoituksesta, ja eläväinen puun pinta tuntui ja tuoksui mukavalta.

Kun annos kannettiin pöytään, olin innoissani. Rapsakan sienivohvelin päällä oli paistettuja kantarelleja ja herkkusieniä, talon omaa sipulirelissiä sekä maa-artisokkaa kolmella tavalla: uunissa paahdettuina puolikkaina, pikkelöityinä viipaleina ja lämpimänä vaahtona.

Annos yllätti minut täysin ja nousi ehdottomien suosikkieni joukkoon. Vohveli ei ollut niin täyteläistä kuin Copas y Tapasissa, mutta sen rapeus sopi erinomaisesti yhteen pehmeän vaahdon kanssa. Sienet oli paistettu taiten, ja ne olivat tarpeeksi suolaisia, mikä on erittäin tärkeää sienissä. Sipulirelissi saattoi olla parasta maistamaani. Paahdettu maa-artisokka oli erinomaista, vaikkei se ihan noussutkaan Copas y Tapasin tasolle – mutta heillä onkin erikoisvalmisteinen puu-uuninsa. Pikkelöidyt viipaleet sen sijaan olivat ihmeellisen makuisia: en tajua, miten maa-artisokan maku oli saatu täydellistettyä noin!

Jos matkustatte Joensuuhun, menkää nyt hyvät ihmiset kokeilemaan! Suosituslistalle ravintola päätyi, tietysti.

Local Bistro
Koskikatu 9
Joensuu

ma–to 10.45–21
pe 10.45–22
la 12–22
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi