Naistenlehti ilman lisäaineita

  • KIRJOITUKSET
    • ELOKUVA
    • HENKILÖT
    • ILMIÖT
    • KIRJALLISUUS
    • KUVATAIDE
    • MATKAILU
    • MUSIIKKI
    • RUOKA
    • SEKSI
    • TEATTERI
    • TELEVISIO
    • TYYLI JA KAUNEUS
    • URHEILU
    • VIINA

  • KRITIIKIT
    • DVD
    • ELOKUVAT
    • KEIKAT
    • KIRJAT
    • LEVYT
    • NÄYTTELYT
    • TEATTERI
    • TELEVISIO

  • KOLUMNIT
    • HYVÄ KURKKU

  • KAIKKI JUTUT
Tahmainen tammikuu cocktail keksologi seksologi



Kaikki: reseptit

m_kurpitsapata

Monipuoliseen puutarhakeittiöön:
Talvikurpitsapastaa ja paahdettuja manteleita

Ville Lähde | 12.11.2013 | RUOKA

”Tulos oli yllättävän hyvä, herkullinen suorastaan. Valitettavasti olin yksin kotona enkä päässyt jakamaan nautintoa kenenkään kanssa, mutta onneksi vielä yksi pieni kurpitsa on tallella.”

Kurpitsacurry

Monipuoliseen puutarhakeittiöön:
Talvikurpitsacurry

Ville Lähde | 27.9.2013 | RUOKA

”Monine kaukomaiden aineksineen tämä ruoka menee kauemmas kotipuutarhasta kuin aiemmat reseptini, mutta tämä on kuitenkin niin hyvää, että oli pakko kirjoittaa. ”

Kuva3625

Monipuoliseen puutarhakeittiöön:
Muheva tomaattinen pastakastike

Ville Lähde | 20.9.2013 | RUOKA

”Kastikkeen pitää hautua poreillen parisen tuntia, mieluusti jopa kolme tuntia.”

Maikku19pasta

Monipuoliseen puutarhakeittiöön:
Pastaa ja kesäkurpitsan kukkia

Ville Lähde | 17.9.2013 | RUOKA

”Kesäkurpitsaa kannattaa kasvattaa paljon juuri siksi, että myös kukkia saa tarpeeksi syötäväksi. Kurpitsat ovat myös parhaimmillaan pieniä, joten laajemmasta viljelmästä saa sekä laatua että määrää.”

Ketunleipiä eli käenkaalia2

Villiyrttejä etsimässä

Maija-Kaisa Myllymäki | 26.8.2013 | KIRJALLISUUS

”Epäluuloisena nypin pihasauniosta lehdet ja mykeröt ja heitän ne kattilaan fenkolien ja perunoiden sekaan.”

m_Panzanella2

Monipuoliseen puutarhakeittiöön:
Leipäsalaatti eli panzanella

Ville Lähde | 15.8.2013 | RUOKA

”Leipäsalaatti on täydellinen tapa käyttää yli jäänyttä ja kuivahtanutta vaaleaa leipää sekä hieman liian kypsiä tomaatteja. Siinä yhdistyy pehmeys ja rapsakkuus, suolaisuus, happamuus ja makeus, lämmin ja kylmä.”

Tomaattipasta1

Monipuoliseen puutarhakeittiöön:
Kesäinen tuoretomaattipasta

Ville Lähde | 13.8.2013 | RUOKA

”Omista tomaateista ei tahdokaan raaskia keittää kastikkeita tai keittoja, ellei niitä ole kerralla aivan liikaa. Tässä yksinkertaisessa pastaruoassa saa nauttia sekä pastan ja tomaatin täydellisestä yhdistelmästä että tomaatin tuoreesta mausta.”

keitto

Monipuoliseen puutarhakeittiöön:
Eräs sadonkorjuukeitto

Ville Lähde | 8.8.2013 | RUOKA

”Sadonkorjuukeitto on kasvismaan sekametelisoppa, johon laitetaan mitä tarjolla sattuu olemaan. Tavoitteena on sakea liemi, jopa muhennosmainen keitto, jossa on vahvoja ja maanläheisiä makuja.”

pesto

Monipuoliseen puutarhakeittiöön:
Härkäpapupesto

Ville Lähde | 5.8.2013 | RUOKA

”Favetta on suurista vihreistä härkäpavuista tehty paputahna, joka sopii etenkin paahdetun leivän päälle. Tässä reseptissä favetta on yhdistetty perinteiseen pestoon sekä kirveliin, joka on härkäpavun parhaimpia kumppaneita.”

m_lehtik1

Monipuoliseen keittiöpuutarhaan
Osa 2: Lehtikaali

Ville Lähde | 13.3.2013 | RUOKA

”Lehtikaalin kasvatus on helppoa ja onnistuu joko siemenestä tai esikasvatetuista taimista. Kun kasvun saa alulle, lehtikaali pärjää hyvin omillaan ja tuottaa useimpina vuosina runsasta satoa.”

slice1-1

Mitä tuhdimpi, sen parempi

Lotta Sonninen | 21.1.2013 | RUOKA

”Trapped Under Slice on ruokalehti, joka saa Glorian Ruoka&Viinin maistumaan kuivahtaneelta juustonkannikalta. Erikoishaastattelun lisäksi saimme Sylvin lukijoille varta vasten suunnitellun erikoismässyreseptin.”

m_punalinssiletut perunasalaatilla

Raha haista kukkanen,
osa 2

Nina Simonen | 21.8.2012 | RUOKA

”Lettujen kanssa voi murkinoida vaikka mitä, salaattia, perunoita, ne voi täyttää porkkanaraasteella, linssimössöllä, ruoantähteillä.”

kahvikiisseli_kuvaajaVeeraSäilä_aihtoehto01

Tähteistä tähtiä
Osa 2. Kahvi

Elina Teerijoki | 31.5.2012 | RUOKA

”Ruoanlaittoon ja leivontaan parhaita kahvilaatuja ovat tummat, voimakkaat paahdot; vaaleapaahtoinen suomalainen peruskahvi on hapokkaampaa ja vähemmän aromikasta, joten se kannattaa juoda sellaisenaan. Ylijääneen kahvin voi viilentää, maustaa ja tarjota kylmänä juomana.”

Cow_moose_profile

Urpo virkkaa Osa 1. Ripaus raivoa, loraus lannistumista

Lotta Sonninen | 1.4.2012 | RUOKA

”Lukemattomat alkuun selkeiltä näyttäneet reseptit hyökkäävät äkkiarvaamatta takavasemmalta.”

  ELOKUVAKRITIIKIT

Worlds End2

The World’s End

betoniyo_10

Betoniyö

Borgman_2

Night Visions
Maximum Halloween 2013

The Butler

The Butler

moon_indigo_3

Päivien kuohu

KAIKKI ELOKUVAKRITIIKIT
Rekry

  MUUT KRITIIKIT

gha

Ghana ikuisesti
(KIRJAT)

jäniksen vuosi

Jäniksen vuosi
(TEATTERI)

Kupoli2

Kupoli
(KIRJAT)

edith_sodergran

Kaikkiin neljään tuuleen
(KIRJAT)

KING

Tuulen avain
(KIRJAT)

KAIKKI KRITIIKIT

  FACEBOOK

  FACEBOOKISSA JAETTUA

sylvin logo

Sylvi on kulttuuriin kallellaan oleva, naisille suunnattu nettilehti. Sylviä tehdään vapaaehtoispohjalta ja ilon kautta, kanssaeläjiä ja ympäristöä kunnioittaen sekä ennakkoluulottomuutta vaalien. Sylviä julkaisee osuuskunta.

Päätoimittaja: Manu Haapalainen
Luova johtaja: Aki Ala-Kokko
Koodi: Bubi Tuomala

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

ISSN-L 2242-8127
ISSN 2242-8127

Toimitus: Julle Jalava, Kaisu Tervonen, Juri Nummelin, Mervi Vuorela, Johanna Siik, Jaana Semeri, Lotta Sonninen, Elina Teerijoki, Aiju Salminen, Mari Pöyhtäri, Varpu Löfman, Nina Simonen, Tuuli Sirkeinen, Emma Suominen, Elisa Helenius, Lena Salmi, Satu Paasovaara, Riitta Supperi, Jasmin Gröhn, Katja Rantala, Jean Ramsay, Anna-Sofia Joro, Alejandro Lorenzo, Anna Jensen, Lea Karvonen, Teija Karvonen, Eeva-Inkeri Kluukeri, Anu Tahvanainen.